zahvala za vzpodbudo

FOTO: Roglič pokazal svoje poškodbe: “Mumija bo danes na štartu!”

B.K.
29. 6. 2021, 13.53
Posodobljeno: 29. 6. 2021, 14.44
Deli članek:

Kljub hudemu padcu na včerajšnji etapi 108. dirke po Franciji, slovenski as danes vozi.

Instagram
"Mumija bo na štartu," je zapisal pozitiven Roglič.

Kolesar Primož Roglič je znova sedel na kolo in se pognal na 150 kilometrsko 4. etapo dirke po Franciji.

Slovenski športni as je včeraj v sumljivih okoliščinah namreč grdo padel. Dolgo časa je javnost zadrževala dih, saj nihče ni vedel, ali se je Roglič polomil, vendar se je kmalu spet pognal po cesti. “K sreči je vse v enem kosu, nič zlomljenega. Sem pa popraskan po celem telesu. Ni bil najboljši dan, ampak lahko nadaljujemo,” je dejal kasneje.

Danes pa je Primož na Instagramu objavil fotografijo svojih poškodb. Na njej je po levi strani telesa popolnoma oblepljen z obliži. Udaril se je namreč v ramo, bok in zadnjico. “Položaj še zdaleč ni dober. A se moram nasmejati ob vseh dobrih željah in pozitivnih mislih, ki ste mi jih poslali. Mumija bo danes na štartu, in bomo videli, kako bo šlo! Hvala, Thank you. Merci,” je zapisal ob fotografiji.

Profimedia
Primož Roglič je kljub padcu zaključil 3. etapo.

Sicer pa so kolesarji kmalu po začetku današnje etape uprizorili protest, uperjen proti organizatorjem zaradi slabe varnosti tekmovalcev. Kmalu po začetku 150,4 km dolge ravninske etape med Rendonom in Fougeresom so se za kratko zaustavili na cesti, saj menijo, da so prisiljeni dirkati v nevarnih razmerah.

Glavnina na čelu z nemškim sprinterjem Andrejem Greiplom se je po 900 metrih etape zaustavila za kakšno minuto. S tem so kolesarji želeli pokazati Mednarodni kolesarski zvezi (Uci) in organizatorju Aso, da so razmere na dirki nevarne.