Zaključek ponoči

FOTO: V popoldanskih urah natrosilo sodro in točo

G.G.
27. 5. 2021, 16.25
Posodobljeno: 27. 5. 2021, 20.56
Deli članek:

Po daljšem obdobju hegemonije dežja je posijalo sonce, ki bo ponekod dopustilo močnejše nalive.

Zvesti bralec
Med nalivom je toča padala tudi v slikovitem naselju "Reka Grabn" na obrobju Raven na Koroškem.

Po 15. uri so prve krajevne nevihte popestrile četrtkovo popoldne na širšem območju Škofje Loke. Iz Avstrije se po obronkih Karavank potika druga nevihtna »fronta«. Nekaj čez 16. uro je namočilo tudi Kranj, kjer je, kot je objavila naša bralka na Facebooku, padala tudi sodra. Okoli 17. ure je huda ura bila na območju od Cerkelj na Gorenjskem do Komende. Kasneje je kot iz škafa padalo od Lukovice do Trojan, nevihta je obiskala dele Koroške in Šaleške doline.

Bolj podrobno o posledicah popoldanskih nevihte TUKAJ

Tania Oblak Košir / Facebook
Današnji "pridelek" oblakov.

Pri vremenskem portalu Neurje.si so ocenili, da se bodo krajevne nevihte iz osrednje Slovenije pomikale proti Zasavju, Savinjski, Posavju in jugovzhodni Sloveniji. Ponekod so lahko tudi močnejši nalivi, s sunki nevihtnega piša, navrže pa lahko sodro ali točo, ki ne bi smela presegati premera treh centimetrov.

meteo.si
Nevihte in plohe so najprej obiskale dele Gorenjske.

Vremenoslovci napovedujejo, da bodo v noči na petek padavine ponehale. Petkovo jutro bo kar sveže, od 7 do 10 stopinj Celzija bo, na severozahodu pa le okoli 4. Najvišje dnevne temperature v sicer jasnem dnevu bodo od 18 do 23 stopinj.