Zadnji malo pred 8. uro

Slovenijo ponoči in zjutraj streslo kar trikat, najmočnejši 2,7 ...

S.R.
10. 4. 2021, 08.56
Posodobljeno: 10. 4. 2021, 09.13
Deli članek:

Po včerajšnjem potresnem sunku v bližini Loga pod Mangartom se je tresenje tal v Sloveniji nadaljevalo tudi v nočnih urah.

Profimedia
Ponoči in zjutraj so zabeležili tri potresne sunke.

Kot smo že poročali, so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic včeraj malo pred 21. uro zabeležili potresni sunek 76 kilometrov severozahodno od Ljubljane, in sicer v bližini Loga pod Mangrtom. Po podatkih seizmologov je bila magnituda potresa 2,0.

Ob natančno 1.57 uri so nato zabeležili potres magnitude 1,4 v bližini Ivančne Gorice, ki se nahaja 29 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci širše okolice Ivančne Gorice. Seizmologi ocenjujejo, da intenziteta potresa ni presegla III. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).

Slabo uro pozneje, ob 2.54 uri, so potres magnitude 1,1 zabeležili v bližini Žužemberka. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci okolice Žužemberka. 

Tretji potresni sunek je bilo mogoče čutiti ob 7.55 uri, ko so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 2,7 v bližini Podljubelja, 52 km severno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili številni prebivalci širše okolice Tržiča. Ocenjujejo, da intenziteta potresa ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici.

Emsc
Potres ob 7.55 uri.