Odgovor hojsu

Erjavec: "Očitno živimo v policijski državi"

B.K./STA
4. 2. 2021, 17.48
Posodobljeno: 4. 2. 2021, 17.55
Deli članek:

Predsednik DeSUS Karl Erjavec se ne boji morebitnega zaslišanja glede obtožb o nedovoljenem razkrivanju podatkov iz osnutka poročila računskega sodišča o nabavah zaščitne opreme. Ga pa skrbi, da minister za notranje zadeve Aleš Hojs naroča policiji, koga mora zaslišati, je zapisal v odzivu na Hojsov tvit.

STA
Karl Erjavec

Notranji minister Aleš Hojs je pred dvema dnevoma na Twitterju komentiral enega od prispevkov na portalu Nove24TV, ki je govoril o tem, da je poslanec poslanske skupine DeSUS Robert Polnar na seji odbora DZ za notranje zadeve razkril, da je Karl Erjavec na sestanku s poslanci DeSUS 7. decembra govoril o vsebini osnutka poročila računskega sodišča o nabavi zaščitne opreme za boj proti epidemiji, ki tedaj še ni bil poslan niti revidirancem. Pri tem so avtorji prispevka ugotavljali, da naj bi predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel zlorabil položaj, Erjavec pa naj bi bil sostorilec.

"Očitno živimo v policijski državi, v kateri minister za notranje zadeve naroča policiji, koga mora zaslišati," se je na tvit danes odzval Erjavec.

Zapisal je še, da ga lahko policija v tej zadevi, "ki je plod neresničnih navedb", kar zasliši. "Vem in to bodo lahko potrdili tudi moji kolegi, poslanci stranke DeSUS, ki so bili prisotni na sestankih, na katere se sklicuje Polnar, da nisem govoril o ničemer zaupnem, kar ne bi bilo izdatno izpisano v vrsti novinarskih člankov iz tistega časa," je dodal.

Ob tem je Erjavec dodal: "Skrbi pa me takšna praksa prostodušne politične zlorabe položaja, saj minister za notranje zadeve skupaj z njegovim predsednikom vlade pozivata policijo, da selektivno ukrepa na podlagi neresničnih navedb in na podlagi njunih strankarskih interesov. Danes se nam direktno pred očmi dogaja poskus preoblikovanja policije v politično orodje, slovenska država pa postaja vse bolj ugrabljena za namen zastraševanja in kaznovanja vseh tistih, ki jih ovirajo in se legitimno upiramo vzpostavitvi avtoritarne in neevropske politične ureditve, v kateri med drugim veliki vodja in policijski minister samovoljno odločata, koga mora policija obravnavati."