Dopust ali službena pot

Dokument, ki »poslansko skupino SDS postavlja na laž«

C.E.
30. 10. 2020, 20.00
Posodobljeno: 30. 10. 2020, 20.37
Deli članek:

Poslanka SDS Alenka Jeraj je včeraj na Twitterju zapisala, da "predsednica Odbora za kulturo Violeta Tomič laže, da smo se opravičili zaradi službenih odsotnosti." Vzeli naj bi dopust. Zakaj pa je potem vodja poslanske skupine SDS pisno "prijavil službeno odsotnost za šest članov odbora za kulturo", kot razkriva dokument, ki so ga iz državnega zbora pridobili na Televiziji Slovenija.

STA

Twitter
Dokument, ki ga je podpisal vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec. Je šlo za nesporazum?

Četrtkova seja odbora državnega zbora,na kateri naj bi obravnavali izselitev kulturniških in civilnodružbenih organizacij iz stavbe na Metelkovi 6 ter očitke o vladnem pritisku na javne medije in novinarstvo v senci spopadanja z epidemijo covida-19, je odpadla zaradi nesklepčnosti.

Predsednica odbora Violeta Tomić je uvodoma ugotovila, da so ji odsotnost na današnji seji zaradi službene zadržanosti sporočili vsi članice in člani iz koalicije. Kasneje so iz poslanske skupine SDS za Televizijo Slovenija sporočili, da njihovi poslanci niso navedli službene odsotnosti, pač pa so na dopustu, s čimer so spoštovali dogovor o prestavitvi sej, ki so ga sprejeli v torek na posvetu pri predsedniku DZ Igorju Zorčiču. Da so res koristili dopust, so poslanci SDS potrdili tudi danes.

Na Televiziji Slovenija pa so iz državnega zbora pridobili dokument, ki »poslansko skupino SDS postavlja na laž«, kot so povedali v današnjem  Dnevniku. Iz dokumenta je razvidno, da je vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec včeraj prijavil službeno odsotnost za šest članov odbora za kulturo.

Iz SDS so sporočili le, da v skladu z odloki omejujejo vse nenujne stike in da se bodo naslednje seje udeležili.