Razmere najslabše v Centru za usposabljanje, delo in varstvo

Občini Črna na Koroškem in Mežica v slovenskem vrhu po deležu aktivno okuženih prebivalcev

A.S./STA
7. 10. 2020, 07.35
Posodobljeno: 7. 10. 2020, 09.52
Deli članek:

Člani vlade so se danes odpravili na Koroško. S sodelavci bodo obiskali več podjetij in ustanov ter se tako seznanili s potekajočimi in načrtovanimi projekti, pa tudi težavami in izzivi. Trenutno so ti zaradi okužb z novim koronavirusom največji v Mežiški dolini in regijski bolnišnici.

Zdravstveni dom Ravne na Koroškem
Center za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Črna na Koroškem

Vlada z današnjim obiskom Koroške začenja z obiski slovenskih regij, zato da se iz prve roke seznani s težavami in izzivi regij ter obenem pripravi ustrezne ukrepe in rešitve, so ob napovedi obiska navedli v vladnem uradu za komuniciranje.

Mežiška dolina je trenutno najbolj na udaru zaradi okužb z novim koronavirusom. Razmere so ob več kot sto okuženih najbolj zaostrene v Centru za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Črna na Koroškem, občini Črna na Koroškem in Mežica pa sta v slovenskem vrhu po deležu aktivno okuženih prebivalcev.

Kot je v torek povedal premier Janša, namerava vlada za ogroženo območje razglasiti Črno na Koroškem, ni pa še jasno, ali bo razglasitev veljala na ravni občine ali le za CUDV Črna.

Sicer pa regijo med drugim tare še prometna odrezanost, a je vsaj začetek gradnje hitre ceste proti Koroški napovedan v kratkem. Skrbi tudi nadpovprečno staranje prebivalstva.