Spregovorila bo o "zakulisnih igrah"

Pivčeva pred razpravo o njeni razrešitvi: "Moj umik ne pomeni konca mojega političnega delovanja"

A.S.
5. 10. 2020, 08.28
Posodobljeno: 5. 10. 2020, 08.47
Deli članek:

Aleksandra Pivec današnji dan, ko bodo poslanci odločali o njeni razrešitvi, vidi tudi kot priložnost, da spregovori o zakulisnih igrah, "kjer štejejo osebni interesi, potrebe države in družbe, pa so potisnjene v ozadje".

Bobo
Pivčeva se je morala poleti soočiti z očitki zaradi prepletanja službenih in zasebnih obveznosti ob njenih obiskih na Krasu in v Izoli.

Najverjetnejši naslednik Pivčeve je državni sekretar na kmetijskem ministrstvu Jože Podgoršek, ki je za sobotno Delo potrdil, da se je že sestal z Janšo.

Poslanci bodo na današnji izredni seji razpravljali o predlogu za razrešitev kmetijske ministrice Aleksandre Pivec, ki so ji zaradi očitkov o spornem ravnanju hrbet obrnili tudi v stranki, ki jo je do nedavnega vodila. Razrešitev je na pobudo DeSUS predlagal premier Janez JanšaKer gre za predlog koalicijske stranke in ob dejstvu, da so jo opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB želele interpelirati, bo DZ Pivčevo po pričakovanjih razrešil.

Kmetijska ministrica ima sicer možnost, da pred predvideno štiriurno razpravo poslancev o predlogu za razrešitev poda svoj odstop. 

Pivčeva pa zaenkrat vztraja pri svojem. Na družbenem omrežju Facebook je na predvečer odločitve poslancev o njeni razrešitvi zapisala, da gre za pomembno prelomnico ne le zanjo, ampak za pomemben mejnik v političnem prostoru Slovenije. "Z njim smo prišli do zaključne točke dolgega obdobja medijskih in političnih diskreditacij Aleksandre Pivec, ki je očitno postala moteč element slovenskega političnega prostora. Primer tako načrtnega in pritlehnega rušenja posameznega politika namreč v zgodovini samostojne Slovenije težko najdemo. Stopnjeval se je od najave kandidature za predsednico stranke DeSUS, preko vstopa stranke v desno sredinsko koalicijo, pa vse do današnjega dne, ko se me umika tudi iz funkcije Ministrice. Zato si organizatorji zaslužijo posebno priznanje. Davkoplačevalci in volilci pa vpogled v ozadje zakulisne igre, kjer štejejo osebni interesi, potrebe države in družbe, pa so potisnjene v ozadje," je sporočila.

Napovedala je, da bo pred poslanci spregovorila "o teh igrah" in se zahvalila vsem podpornikom in tistim, ki jo bodo na poti "na zadnjo sodbo pospremili v Državni zbor". 

Današnji dan razrešitve je označila za konec ene od življenjskih poti, da pa njen umik ne pomeni konca njenega političnega delovanja, ampak predstavlja "zgolj izziv za nov začetek".