ALKOHOL

Twitter spopad med Breznikom in Bandellijem

Mi.K.
7. 9. 2020, 19.30
Deli članek:

Poslanec največje vladne stranke SDS Franc Breznik s sefijem v rožnatih spodnjih hlačah izzval poslanca SAB Marka Bandellija. Breznik bi imel anketo na podlagi njunih fotografij o tem, kdo izmed njiju je v življenju spil več alkohola.

Twitter
Franc Breznik je zbodel Marka Bandellija.

V hramu demokracije naj bi sedeli največji mojstri retorike, ki jih premore ljudstvo, v realnosti pa raven komunikacije slovenskih predstavnikov ljudstva tone vse globlje.
Da bi dvignil ugled poslancev, je kolegij državnega zbora poleti sprejel etični kodeks poslancev. Poslanci so že takrat ugotavljali, da kodeksne bo samodejno izboljšal ugleda državnega zbora, temveč ga lahko izboljšajo le poslanci sami. Tri mesece pozneje se zdi, da je etični kodeks le mrtva črka na papirju.

To sta dokazala poslanec SDS Franc Breznik in poslanec SAB Marko Bandelli, ki sta imela na družbenem omrežju Twitter »gostilniško debato« o tem, kdo je do zdaj spil več alkohola.

Velja spomniti, da je Breznik aprila po le enem mesecu odstopil z mesta državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Policisti so Breznika ustavili na ljubljanski obvoznici zaradi prehitre vožnje s službenim vozilom, ki ga je nato moral pustiti ob cesti, saj je ob tem napihal še 0,44 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka oziroma je imel nekaj manj kot en promil alkohola v krvi.

Poslanec SAB Marko Bandelli je moral zaradi svojega vedenja zapustiti vrh ministrstva za kohezijo v vladi Marjana Šarca. Bandelli je bil prisiljen odstopiti zaradi svojega pogojevanja finančnih sredstev ministrstva z umikom županske kandidature Erika Modica v Komnu.

»Dolgoletno uživanje večjih količin alkohola«

Breznik je pred dnevi prek twitterja Bandellija »kot velikega kritika« njegovega prometnega prekrška prosil, naj na spletu izvede anketo. »Prosim te, da javnost vprašaš, za katerega na sliki menijo, da dolgoletno uživa večje količine alkohola. Ob dejstvu, da sva oba presegla 50 in imava dve leti razlike v starosti,« je poslanskega kolega zbodel Breznik.

Twitter
Bandelli mu ni ostal dolžan.

Ob tem je objavil fotografijo razposajenega Bandellija v bazenu s prijatelji in kozarcem vina v roki ter selfi, na katerem je Breznik v kopalnici oblečen zgolj v spodnje hlače.
»Ti ... brez skrbi in verjetno ne samo alkohol, s tem da vemo, kje si se nahajal,« mu je odgovoril Bandelli. S tem je namignil na Breznikov sestanek v podjetju Derby, po katerem je Breznik napihal. Skladišča podjetja Derby na Letališki ulici v Ljubljani so namreč dva meseca prej preiskali kriminalisti zaradi suma tihotapljenja prepovedanih drog. »Franc ... alkoholiki niso nikoli nad povprečno težo. So shirani in suhi. A sem ti odgovoril?Na zdravje ... 'Žejni Franc',« je na twitterju še zapisal Bandelli.

V pogovor se je vključil tudi slovenski predstavnik hekerske skupine Anonymous, ki je pretekli teden zatrdila, da je vdrla v strežnik Nova24. »On uživa življenje s svojimi prijatelji. Ti poziraš v kopalnici, sam, verjetno za Tinder (pozdravi Sandro!),« je na Breznikov poziv zapisal uporabnik anonslo.

»Rozahlačnik«

Poslanec Stranke Alenke Bratušek Marko Bandelli pa je na svojem profilu kot odgovor zapisal še: »Se je oglasil 'mister 1.2.'« In ob tem izvedel novo anketo. »Kdo je ta rozahlačnik? 1. Žejni Franc ali 2. Mister 1.2,« je zapisal Bandelli in objavil le spodnji del Breznikovega selfija iz kopalnice.