zahteve po odstopu celotne vlade

Na petkovem shodu 4000 ljudi, policisti ugotovili dve kršitvi

B.K./STA
5. 9. 2020, 08.25
Posodobljeno: 5. 9. 2020, 08.30
Deli članek:

Policisti so na petkovem protestu v Ljubljani ugotovili eno kršitev zakona o javnih zbiranjih in eno kršitev zakona o varstvu javnega reda in miru. Na shodu se je po podatkih policije zbralo okoli 4000 protestnikov, so danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Bobo
20. protivladni protest v prestolnici

Shod se je začel okoli 19. ure na Prešernovem trgu. Protestniki so se peš in s kolesi odpravili po ljubljanskih ulicah, nato pa se je shod okoli 20.30 zaključil na Trgu republike.

Bobo
20. protivladni protest v prestolnici

Policisti so opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost udeležencev, urejali promet in izvajali nadzor nad upoštevanjem odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v državi.

Policisti so pri varovanju shoda ugotovili dve kršitvi, eno kršitev zakona o javnih zbiranjih in eno kršitev zakona o varstvu javnega reda in miru. Nadaljevali bodo z zbiranjem obvestil in bodo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepali v skladu z zakonodajo, so še zapisali na Policijski upravi Ljubljana.