Doslej se je okužilo več kot 3000 Slovencev

V sredo spet potrdili več kot 50 okužb

A.S./STA
3. 9. 2020, 10.26
Posodobljeno: 3. 9. 2020, 11.09
Deli članek:

Doslej se je s koronavirusom okužilo več kot 3000 Slovencev.

Reuters
Po najnovejših podatkih spletne strani Sledilnik za covid-19 so v Sloveniji doslej potrdili 3.032 okužb.

Znova je bilo največ primerov, skupaj 14, v Ljubljani, kjer je trenutno skoraj sto okuženih. Tri nove okužbe so potrdili v občini Maribor, po dve pa v Šentjurju, Lendavi in na Igu. Poleg Ljubljane je največ aktivnih okužb v Celju in Mariboru, po 22.

V sredo so v Sloveniji ob 1653 testiranjih potrdili 53 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, je vlada objavila na Twitterju. To je največ testiranj dnevno doslej. Nobena oseba s covidom-19 ni umrla, v bolnišnici jih je 26, štiri potrebujejo intenzivno nego. Dobra vest je, da so tri osebe s koronavirusom iz bolnišnice odpustili v domačo oskrbo. 

Po najnovejših podatkih spletne strani Sledilnik za covid-19 so v Sloveniji doslej potrdili 3.032 okužb, umrlo je 134 oseb. 

Okužbo z novim koronavirusom so v sredo zabeležili tudi pri eni strokovni delavkienoti Ringa raja celjskega vrtca Zarja. Po posvetu s pristojnimi Nacionalnega inštituta za javno zdravje so okužena delavka in še štiri sodelavke v 14-dnevni karanteni, prav tako 12 otrok, ki so bili v neposrednem stiku z okuženo, so pojasnili v vrtcu.

Z okužbo v vrtcu so se soočili tudi v Račah, kjer so bili v torek obveščeni, da je bil na testu pozitiven eden od zaposlenih v kuhinji. Kot je za STA povedal ravnatelj raške osnovne šole, pod katero sodi tudi tamkajšnji vrtec, so epidemiologi NIJZ takoj zatem pet zaposlenih, s katerimi je bil okuženi v tesnejšem stiku, preventivno napotili karanteno.

"Najbolje bi bilo zaostriti tam, kjer se problemi dogajajo"

Infektologinja Bojana Beović, ki je tudi vodja strokovne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje, je včeraj povedala, da naraščanje števila okužb v tem tednu, ko se je po poletnih počitnicah ponovno začela šola, ni dobro.

Dejala je, da bo primeru nadaljnjega naraščanja števila okužb treba zaostriti ukrepe. "Najbolje bi bilo zaostriti tam, kjer se problemi dogajajo. Torej če bo šlo za zasebna druženja, če bo šlo za podjetja, skratka, kar se da prilagojeno kot reakcija na to, kar se dejansko dogaja. To je edini način, seveda ob vsesplošnem, izrecnem upoštevanju higienskih navodil," je povedala Beovićeva.