znanje, zdravje in zaupanje

Kustečeva: Novica dneva je, da šola bo, začetek bodo zaznamovali trije "z-ji"

S.R.
27. 8. 2020, 13.46
Posodobljeno: 27. 8. 2020, 14.05
Deli članek:

Šolsko leto se bo v skladu z napovedmi začelo po planu B.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Pred novinarje sta po današnji seji vlade stopila vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin in ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec.

Potem ko je Kacin uvodoma pojasnil, da vlada trenutno, pred začetkom novega šolskega leta, vse moči usmerja v preprečevanje širjenja okužbe med učenci in dijaki, pri čemer so podatki ugodni, je Kustečeva prešla na po njenih besedah "novico dneva." "Šola bo, 1. 9. gremo v šolo vsi," je dejala ter dodala, da bo to potekalo običajno, kot vsako leto, le da bo tokrat treba upoštevati priporočila in ukrepe za preprečevanje širjenja nalezljivega virusa. Pojasnila je, da so šole na to pripravljene, kar ve iz prve roke, v zadnjih dneh je namreč obiskala več šol in se o tem prepričala na lastne oči. Učence, dijake in učitelje je posebej pozvala, naj gredo v šolo le, če so zdravi.

Sicer pa je dejala, da bodo letošnji začetek šolskega leta zaznamovali trije "z-ji," to so znanje, zdravje in zaupanje. Kustečeva je še poudarila, da smo vsi na isti barki, ki jo imenujemo novo šolsko leto, posebno opozorilo oziroma prošnjo pa je namenila tudi varnosti v prometu, vozniki naj bodo namreč v teh dneh začetka pouka na cesti še posebej pozorni.