Aktualne številke

Število novookuženih v Sloveniji? V četrtek nič pretresljivega ...

S.R.
7. 8. 2020, 10.53
Posodobljeno: 7. 8. 2020, 11.17
Deli članek:

Včeraj so v Sloveniji zabeležili deset novih okužb, v bolnišnici pa se danes zdravi 24 bolnikov.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Testov ni bilo opravljenih veliko, podoben je tudi izkupiček glede števila novookuženih. Včeraj so namreč v Sloveniji opravili 753 testiranj na novi koronavirus in potrdili 10 novih primerov okužbe.

V bolnišnicah enako kot včeraj leži 24 bolnikov, okuženih z utrujajočim virusom, a je med njimi eden več pristal na enoti za intenzivno nego. Intenzivno terapijo tako trenutno potrebujejo štirje. So pa enega bolnika odpustili iz bolnišnice, pri čemer zaradi okužbe nihče ni umrl. Število smrti ostaja pri 125.

Doslej je bilo v Sloveniji opravljenih 135.087 testiranj in potrjenih 2233 primerov okužbe. Po podatkih sledilnika za covid-19 je trenutno aktivno okuženih 181 oseb, devet manj kot včeraj.

Stanje v Hrastniku?

V Hrastniku so po poročanju STA v četrtek odvzeli tri brise, ki pa so bili vsi negativni. Vse brise so odvzeli izven Doma starejših Hrastnik, kjer v četrtek ni bilo novih testiranj. 

Od izbruha okužbe 10. julija letos so v domu okužbe potrdili pri 49 oskrbovancih in 11 zaposlenih. Umrli so štirje oskrbovanci s covidom-19, do danes pa so ozdraveli trije oskrbovanci in dva zaposlena. Trenutno je v domu okuženih 42 stanovalcev in devet zaposlenih, še poroča STA.