vremenske preglavice

Sredino neurje povzročilo večmilijonsko škodo, danes na obzorju vročinske nevihte, možna je tudi toča

A.S.
31. 7. 2020, 14.25
Posodobljeno: 31. 7. 2020, 15.08
Deli članek:

Na obzorju so vročinske nevihte.

Facebook
Poleg nalivov in sunkov vetra pa je lokalno možna tudi manjša toča.

Za del države je Agencija za okolje razglasila oranžno opozorilo: Do nedelje bo predvsem na Primorskem in v mestnih središčih velika toplotna obremenitev.

Sredino neurje je po prvih ocenah povzročilo večmilijonsko škodo. Kot kaže, pa tudi danes na nebu ne bo mirno. Popoldne bodo predvsem nad hribovitimi predeli jugozahodne Slovenije začele nastajati krajevne plohe in posamezne vročinske nevihte, čez dan in zvečer je kakšna nevihta možna tudi drugod na zahodu države ter deloma na severu in v osrednji Sloveniji, so zapisali  ljubiteljski vremenoslovci, ki skrbijo za spletno stran Neurje.si.

Medtem radarska slika Agencije RS za okolje kaže, da nad območjem Idrije nevihte že divjajo.

Ob morebitnem nastanku neviht so mogoči močnejši nalivi, ki lahko vztrajajo dlje časa na istem območju. Poleg nalivov in sunkov vetra pa je lokalno možna tudi manjša toča.

Kako kaže?

V soboto bo pretežno jasno, verjetnost popoldanskih neviht bo majhna. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 22, najvišje dnevne od 30 do 33, na Primorskem do 36 stopinj Celzija.

V nedeljo bo dopoldne sončno, popoldne pa bodo nastajale krajevne nevihte. V ponedeljek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Vročina bo v notranjosti popustila.