Še vedno svari pred drugim valom

Jelko Kacin o svojih nenavadnih rekih. Upa, da mu tega ne bo treba zažugati še enkrat

A.S.
8. 6. 2020, 07.59
Posodobljeno: 8. 6. 2020, 08.07
Deli članek:

Jelko Kacin o morebitnem drugem valu in o svojem reku "Uživajte, dokler še lahko".

Bobo
Jelko Kacin svari pred drugim valom.

Jelko Kacin je v petek vodil zadnjo, 70 . vladno tiskovno konferenco o aktualnem stanju glede koronavirusa v Sloveniji. Te so potekale brez navzočnosti medijev, Kacin pa je nekaj besed o času epidemije spregovoril tudi za oddajo Dnevnik na nacionalni RTV Slovenija. 

Čeprav so nekateri obdobje, ko je razsajal koronavirus primerjali s časom osamosvojitvene vojne, je vladni govorec za covid-19 povedal, da epidemije in covida-19 ni moč primerjati. "V tej pandemiji, ne le da je prizadeta vsa Evropa, prizadet je ves svet," je povedal in navedel, da se nekateri že spopadajo z drugim valom. Spomnil je na Severno Makedonijo, kjer je novo žarišče zloglasnega virusa na Balkanu in posvaril: "Več kot 120 novih primerov je v Severni Makedoniji vsak dan. Tako da je zdaj že toliko novih primerov, da jih je morda več, kot jih je bilo v prvem valu. Tako da tisto, kar ste slišali iz mojih ust nekajkrat, da nam lahko sledi drugi val, se zdi, da je lahko bližje, kot se je to zdelo komur koli". 

Odgovoril je tudi vprašanje o svojih nenavadnih rekih in ali se mu je pri "Uživajte, dokler še lahko" zareklo. Odvrnil je le, da si želi, da mu slednjega ne bi bilo treba ponoviti. "Mi smo enostavno mislili, da smo celina, ki je najvarnejša, nič se nam ne more zgoditi, pa se nam je zgodilo. Pa smo imeli veliko, imeli smo do 119 ljudi naenkrat v bolnišnicah. Zdaj jih imamo samo še pet," je izpostavil in dodal, da so časi vendarle neprimerljivi.