Pod drobnogledom

FOTO: Kaj nam pove govorica telesa ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa

Si. R.
10. 5. 2020, 07.50
Posodobljeno: 10. 5. 2020, 08.08
Deli članek:

Govorica telesa pove veliko o osebi in trenutnem položaju, v katerem se je znašla, le prebrati jo moramo znati. V rubriki Razgaljeni govorico telesa politikov, gospodarstvenikov in drugih pomembnih posameznikov razlaga eden najbolj znanih strokovnjakov na področju komunikacije pri nas, Edvard Kadič. Tokrat je pod drobnogled vzel ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa, ki je bil ta teden na severnem Primorskem.

STA
Minister za notranje zadeve Aleš Hojs

Foto 1

Avtoriteta. Značilna poza (t. i. akimbo), ko so dlani oprte v boke in je običajno tudi nekoliko bolj široka stoja, pomeni izražanje avtoritete oziroma krepitev svoje samozavesti v situaciji.

sta
Avtoriteta.

Foto 2

Pomembno. Oči, uprte v pisno sporočilo v dlaneh, v tej situaciji kažejo na velik pomen, ki ga Hojs pripisuje aktu predaje zapisanega v protokolarnem delu srečanja.

sta
Pomembno.

Foto 3

Spoštljiv nagovor. Z eno roko pred telesom v višini intimnega okna, z drugo pa ilustracija povedanega kaže na govorčevo željo biti jasen, glasen, hkrati pa še vedno spoštljiv.

STA
Spoštljiv nagovor.

Foto 4

Figov list. Zaprta drža dlani v polju intimnega okna kaže, da govorec izraža spoštovanje do sogovornika in situacije, v kateri je.

sta
Figov list.

www.edvardkadic.com
Edvard Kadič, strokovnjak za komunikacijo.