Policisti seznanjeni z informacijami

Na petkovih protivladnih protestih člani neonacistične skupine z "namenom, da tam naredijo štalo"?

R.T.
7. 5. 2020, 08.26
Posodobljeno: 7. 5. 2020, 08.28
Deli članek:

Z informacijami so seznanjeni tudi ljubljanski policisti.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Antropologinja in doktorica antičnih študij Svetlana Slapšak je včeraj na družbenem omrežju Facebook objavila svarilo. Slapšakova naj bi namreč prejela zanesljivo informacijo, da se bodo na petkovih protestih proti vladi pojavili tudi pripadniki neonacistične skupine, in sicer "z namenom, da tam naredijo štalo," je sporočila. 

"Verjamem, da je treba to informacijo prenesti do ljudi. Ne gre za širjenje panike, ljudje bi samo morali biti v petek pozorni na situacijo in avtomatično izobčiti kakršnekoli zamaskirance...," je zapisala in dodala, da se skrajni desničarji morebiti pripravljajo na napad na demonstracije.

Z vprašanji smo se obrnili na Policijsko upravo Ljubljana, kjer so nam odgovorili, da so bili z informacijo seznanjeni na spletu: "Informacij je cel kup, pripravljamo se na vse možne scenarije". Potrdili so, da bodo dogajanje ustrezno nadzorovali in ukrepali.

Udeležbo na petkovih protestih napovedali nekateri poslanci LMŠ, Levice in SD

Udeležbo na protivladnih petkovih protestih na kolesih so sicer napovedali nekateri poslanci opozicijskih strank LMŠ, SD in Levice. Nekateri so na družbenem omrežju Twitter tudi pozvali k udeležbi na protestih. Miha Kordiš, poslanec Levice je sporočil: "Prejšnji petek so se protestniki z zelo dobrimi razlogi zbrali pred Državnim zborom in drugod po državi. Pričakujem, da nas bo ta petek še več". Poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec pa je ob fotografiji kolesa zapisal: "A je že petek??! Alora pridem več k'sno!"