Nemirno ozračje

Danes plohe in nevihte, zvečer prihaja vremenska motnja

J.P.
2. 5. 2020, 10.09
Posodobljeno: 2. 5. 2020, 12.24
Deli članek:

Medtem ko je bilo dopoldne še sončno, bo popoldne nastalo nekaj ploh in tudi kakšna nevihta.

Profimedia
Zvečer se bo ozračje najprej umirilo, sredi noči pa bo večji del države prešel pas padavin.

Nevihte bodo najbolj verjetne v jugozahodni Sloveniji, predvsem na Primorskem in Notranjskem, poročajo ljubiteljski vremenoslovci, ki skrbijo za spletno stran Neurje.si. Pričakovati gre torej močnejše nalive, sunke vetra in sodro. »V bližini morja, predvsem na italijanski strani, v Furlaniji, ni izključena kakšna močnejša nevihta z nalivi, močnejšimi sunki vetra in manjšo točo. Lahko nastane tudi kakšna nevihta s superceličnimi značilnostmi,« so še zapisali.

Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 22 stopinj Celzija. Najnižje jutranje jutri pa od 5 do 10, v alpskih dolinah okoli 2 stopinji Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem do 22 stopinj Celzija. 

Napovedujejo tudi, da nas bo zvečer od severozahoda prešla vremenska motnja. »Padavine, deloma plohe in nevihte, se bodo prehodno razširile nad večji del Slovenije in v noči na nedeljo ponehale. Ob prihodu vremenske motnje so zvečer krajevno možni nalivi s sodro.«

Kako kaže

Do jutra se bo sicer že zjasnilo. V nedeljo bo precej sončno, zjutraj bo ponekod po kotlinah kratkotrajna megla. Čez dan bo nastalo nekaj kopaste oblačnosti, a verjetnost za kakšno ploho bo zelo majhna. Na severovzhodu Slovenije bo pihal veter severnih smeri, na Primorskem dopoldne šibka burja.

V ponedeljek bo precej jasno, le občasno ponekod zmerno oblačno. V torek bo več oblačnosti, popoldne bo predvsem na severu občasno rahlo deževalo, še napovedujejo meteorologi Agencije RS za okolje.