v teh težkih časih

Solidarnost: k šivanju mask pozvali tudi študente Naravoslovnotehniške fakultete

A.S.
31. 3. 2020, 09.24
Posodobljeno: 31. 3. 2020, 09.33
Deli članek:

V teh težkih časih solidarnost izkazujejo številni državljani. Tudi z Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani so priskočili na pomoč.

Facebook - Katedra za oblikovanje tekstilij in oblačil, OTGO, NTF, UL
Vse, ki se bodo akciji izdelovanja mask pridružili, so pozvali naj te pošljejo na naslove, kjer jih najbolj potrebujejo.

Pripravili so navodila za šivanje bombažnih mask za večkratno uporabo in "študente, ki so se vrnili na svoje domove po Sloveniji, vzpodbudili, da s šivanjem mask pomagajo svojim bližnjim, svojim lokalnim skupnostim, vsem, ki bi maske v tem času potrebovali". 

Ob tem so dodali, da lahko šudenti uporabijo ostanke tkanin in reciklirajo stare bombažne rjuhe ali robčke. K šivanju so pozvali tudi zaposlene in ob objavi na Facebook profilu Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil, OTGO, NTF, UL  priložili fotografije že izdelanih mask, ki so jih z navodili prof. Almire Sadar, sicer priznane slovenske oblikovalke, zašili trije njihovi študenti.

Vse, ki se bodo akciji izdelovanja mask pridružili, so pozvali naj te pošljejo na naslove, kjer jih najbolj potrebujejo. Pripisali so naslove Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah, Klinike Golnik, Doma Starejših občanov Metlika in Fracatlsa, zavoda za družbene inovacije. 

Spomnimo:

V Sloveniji je od včeraj obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela, kot so šal, ruta ali podobno, ter zaščitnih rokavic pri gibanju in zadrževanju na zaprtem javnem kraju.