Koronavirus v Ljubljani

Janković z Golovca: Če dobite kazen za parkiranje, listek vržite stran; mesečna vozovnica bo veljala tudi v aprilu ...

S.R.
15. 3. 2020, 13.31
Posodobljeno: 15. 3. 2020, 14.45
Deli članek:

Ljubljanski župan Zoran Janković je ponovil, da se bo Mestna občina Ljubljana ravnala v skladu z ukrepi vlade, in hkrati pojasnil, da bo ob ustavitvi javnega prevoza parkiranje na vseh parkiriščih v Ljubljani, ki so v lasti občine, brezplačno.

Bobo
Zoran Janković

Kot je za Prvi dnevnik ob 13. uri na TV Slovenija pojasnil ljubljanski župan Zoran Janković, se bo Mestna občina Ljubljana (MOL) glede ukrepov ravnala v skladu z ukrepi, ki jih bo sprejela vlada. 

Tako se bo v skladu z današnjim odlokom ob polnoči ustavil javni potniški promet. Trole LPP bodo ostale v garaži. Kot smo že poročali, se za razliko od mariborskega župana Aleksandra Arsenoviča pri MOL niso odločili za splošno zaprtje vseh lokalov. To bodo storili, v kolikor bo ta ukrep sprejela vlada. Je pa Janković, ki se je za TV Slovenija oglasil s sprehoda po Golovcu, gostince v slovenski prestolnici pohvalil, da so v skrbi za občane in tudi svoje zaposlene številni lokale zaprli že sami. Glede ustavitve javnega prevoza, zaradi česar bodo prebivalci omejeni na gibanje za avtomobili, pa je dodal, da so danes od 12. ure naprej z izjemo garažnih hiš odslej vsa parkirišča, ki so v lasti občine, brezplačni. Tistim, ki bi kazen ob parkiranju prejeli »pomotoma«, pa je svetoval, naj »listek vržejo stran.« Ukrep je namenjen zlasti tistim, ki ne morejo delati od doma in ki jim ne preostane drugega, kot da se jutri odpravijo na delovno mesto.Pomiril je tudi občane, ki si lastijo mesečno vozovnico za LPP. Ta bo po njegovih besedah veljala tudi v aprilu.