samoizolacija

Ljubljana lokalov zaenkrat ne zapira

B.K.
15. 3. 2020, 11.50
Posodobljeno: 15. 3. 2020, 11.53
Deli članek:

Prebivalci Ljubljane še vedno veselo hodijo po mestu. Lokali so odprti, ljubljanski župan pa ne bo zaukazal njihovega zaprtja.

Profimedia
Ljubljana

Ljubljanski župan Zoran Janković je za 24ur dejal, da ne bo zahteval zaprtja lokalov. Tako ravna drugače kot so ravnali njegovi kolegi iz denimo Maribora, Ptuja in Lendave.

Janković vztraja, da bi takšno odredbo morala sprejeti vlada, zato bo odločitev o tem prepustil njej. Minister za zdravje Tomaž Gantar je po sinočišnjem sestanku vpletenih sicer dejal, da vlada to odredbo pripravlja. Kdaj naj bi začela veljati pa ni povedal.

STA
Zoran Janković.

Ob tem Janković meni tudi, da vlada ni poskrbela za rešitev težav, ki se pojavljajo ob zaprtju šol in vrtcev. O tem naj bi že v sredo govoril s premierjem Janezom Janšo in mu izpostavil težave, ki nastajajo pri dežurnih vrtcih. “Za otroke zdravstvenih delavcev kliničnega centra Ljubljana, ki v času zaprtja šol potrebujejo varstvo, smo pripravili vrtec Vodmat in osnovno šolo Vodmat,” je dejal janković. Janša je včeraj sicer pozval k vzpostavitvi varstva na domu, za otroke zdravstvenih delavcev.

Sicer pa tudi zaposleni na Mestni občini Ljubljana odslej delajo od doma.