Oblikovanje nove koalicije

Gorenak zbodel Jelinčiča, ta zato dal košarico Janši

B.K.
4. 2. 2020, 12.52
Posodobljeno: 4. 2. 2020, 15.57
Deli članek:

Besedna vojna na twitterju je užalila prvaka Slovenske nacionalne stranke.

STA
Zmago Jelinčič

"Sanjal sem: Pridem na Trstenjakovo 8 v LJ, kjer domuje SDS. V predprostoru vidim Erjavca, Jelinčiča in Bratuškovo, ki klečijo na koruznih zrnih. Ja kaj pa je to, vprašam tajnico Janeza Janše? Čakajo na sprejem pri Janši mi je odgovorila. Ok, naj počakajo imam prednost sem ji rekel."

Bobo
Vinko Gorenak

To je na twitterju zapisal nekdanji poslanec in član Slovenske demokratske stranke Vinko Gorenak. Medtem ko sta Alenka Bratušek in Karl Erjavec, ki je sveže v političnem pokoju, zbadljivko ignorirala, je nanjo odgovoril Zmago Jelinčič Plemeniti.

"Dragi Vinko Gorenak, verjetno si imel mokre sanje o tem, da na koruzi klečim pred vrati tvoje stranke. To se ne bo zgodilo, saj imamo za razliko od marsikoga v stranki SNS lastno glavo, lastno razsodnost, predvsem pa ponos," je odgovoril Jelinčič, ki se očitno tudi ne bo udeležil petkovega sestanka s predsednikom SDS Janezom Janšo.

STA
Janez Janša

"Petkovih pogovorov z Janšo se ne bom udeležil, ker Gorenak piše, da klečim na koruzi, poleg tega so nam speljali poslanko, imamo svoj ponos," je za Reporter povedal Jelinčič. Namesto tega bo Janši poslal vljudnostno pismo, da so bili vseskozi konstruktivna opozicija in da bodo takšni tudi ostali, še poroča Reporter.

Zavrnil tudi Bratuškovo

Ob tem je prvak SNS zavrnil tudi sodelovanje v projektni vladi, za katero lobira Bratuškova. V javnem pismu je zapisal, da ne nameravajo "na koruzi klečati pred vrati kogarkoli".

Kaj pa druge stranke. LMŠ in Levica sta že včeraj sporočila, da se ne bosta udeležili pogovorov pri SDS. Podobno danes pravi predsednik SD Dejan Židan, saj desnosredinske vlade Sloveniji po njegovi oceni niso prinesle napredka. Če bodo vabljeni na pogovor pri predsednici SAB Alenki Bratušek, pa se ga bodo udeležili, čeprav pri levosredinski vladi ni težava v SD. "Potrebujemo jasno stališče Levice in LMŠ," je pojasnil Židan.