Ločitvena vojna

Monika zahteva orožje, Zmago pa: Neumnost, neumnost!

S.S.
19. 12. 2019, 19.30
Posodobljeno: 19. 12. 2019, 19.54
Deli članek:

Zmago in Monika Jelinčič pričakujeta odločitev sodišča o tem, čigava je parcela z razkošno vilo ob cesti med Izolo in Koprom. Kmalu pa se bosta na sodišču srečala tudi glede delitve celotnega skupnega premoženja, v okviru katerega Monika od nekdanjega partnerja zahteva tudi 35 kosov orožja.

Primož Lavre/Reporter
Prvak SNS se od svoje zbirke dragocenega orožja ne misli posloviti.

Pravda okoli razkošne vile na Primorskem se je na ljubljanskem okrožnem sodišču končala v začetku decembra, sodnica Jadranka Juhant pa bo vpletenim svojo odločitev posredovala pisno, najverjetneje do konca januarja prihodnje leto.

Spomnimo: poslanec vztraja, da je soprogi leta 2011 podaril dobrih 600 tisoč evrov, s katerimi je kupila 211 kvadratnih metrov veliko zemljišče, na katerem je potem zrasla razkošna vila z bazenom, telovadnico, dvigalom … Tri leta kasneje sta pri notarju sklenila darilno pogodbo za ta znesek. Gotovino je Jelinčič po lastnih besedah dobil od prodaje numizmatične zbirke, ki je bila družinska last še pred poroko, medtem ko Monika vztraja, da sta denar vzela iz domačega sefa in je bil po njenem zatrjevanju ustvarjen v času zakonske zveze.

Gašper Petovar
Jelinčič je prejšnji teden Monikine reči iz vile na Tivolski ulici v Ljubljani izselil kar s pomočjo selitvenega servisa.

Saga se bo nadaljevala …

Jelinčič, ki ima v lasti več kot dvesto kosov strelnega orožja, je tudi lastnik najstarejše slovenske puške, katere vrednost je ocenjena na 1,2 milijona evrov, in impozantne zbirke japonskih mečev.

Javno pranje umazanega perila zakoncev Jelinčič pa se s pravdo okoli vile na Primorskem še ne bo končalo, saj sta oba vložila tudi tožbo na ugotovitev skupnega premoženja, vendar sodišče narokov še ni razpisalo. Poslanec zahteva razdelitev v razmerju 99 odstotkov proti enemu, kajpak njemu v prid. »Nič ni prispevala, niti enega centa, a ker sem dobrega srca, bi ji vendarle podaril en procent,« je dejal v izjavi za medije po koncu zadnje obravnave. Razdelitev skupnega premoženja pa zahteva tudi Monika in nekateri spletni mediji so poročali, da v okviru tega zahteva tudi 35 kosov orožja. Zadevo smo preverili pri Jelinčiču osebno in pri njegovem odvetniku.

Vsega je menda kriv novi ljubimec …

»Zadeva je vezana na tožbo, ki smo jo v roke dobili 6. decembra na obravnavi. Kaj bolj konkretnega o tem vam ne morem povedati, ker smo dobili samo goli izvod, brez dokazov,« nam pojasnil Jelinčičev odvetnik Peter Fašun, a je potrdil, da Monika v okviru delitve celotnega skupnega premoženja zahteva tudi 35 kosov orožja. In kaj na to pravi Jelinčič? »Kaj hoče imeti? Tega še nisem dobil, sem bil na poti … Aja, a to zahteva?! Neumnost, neumnost! Za vsem tem skupaj stoji ta njen ljubimec, ki bi rad svoje finančne težave reševal prek mojega premoženja,« je poudaril prvak SNS in dodal, da se od svoje dragocene zbirke orožja nikakor ne misli posloviti.