Za dobrodelne namene

Začelo se je novo zbiranje zamaškov

G.G.
1. 10. 2019, 07.31
Posodobljeno: 1. 10. 2019, 07.38
Deli članek:

Tokrat je z akcijo zbiranja pokrovčkov za dobrodelne namene začela Družba za ravnanje z odpadno embalažo Dinos.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Zbiranje bo potekalo na osemnajstih Dinosovih lokacijah po vsej Sloveniji, v sodelovanju z vzgojno varstvenimi organizacijami, izobraževalnimi zavodi, društvi in nevladnimi organizacijami. Zbrana sredstva bodo šla v dobrodelne namene.

»Bistvenega pomena pri tovrstnih zbiralnih akcijah je, da pri čim večjemu številu ljudi spodbudimo čut za sočloveka ter da ozavestimo zavedanje, da lahko nekomu pomagamo že z drobno gesto. Hkrati pa spodbujamo tudi k pravilnemu odlaganju vseh vrst odpadkov ter ozaveščamo o pomembnosti varovanja okolja,« so dejali v družbi Dinos, ki bo kot podpornik dobrodelnih akcij pričel z zbiranjem in prevzemom plastičnih pokrovčkov v dobrodelne namene ter poskrbel za njihovo predelavo. Zbiranje bo potekalo povsod po Sloveniji, kjer se nahajajo Dinosovi zbirni centri, vsak posameznik pa bo imel možnost pokrovčke nameniti eni od nevladnih organizacij oz. zavodom, s katerimi Dinos sodeluje.

»Odpadkom dajemo novo življenje«

S pravilno obdelavo in predelavo odpadnih pokrovčkov lahko ustvarimo granulat, material iz katerega lahko ustvarimo nove izdelke, kot na primer novo embalažo. »Na tak način odpadek s predelavo usmerimo v ponovno uporabo in s tem zmanjšamo količino odpadkov. Hkrati pa s ponovno predelavo omogočamo delovanje krožnega gospodarstva,« so pojasnili v Dinosu ter dodali, da so se za ta korak odločili, ker konec leta v Ljubljani odpirajo novo predelovalno linijo za plastiko.