Meteorologi so zadnjih nekaj dni opozarjali na spremembo vremena. Prihaja znatna ohladitev, ki jo z današnjim popoldnevom naznanjajo plohe in nevihte z obilnim deževjem.

Opozorilo: Zvečer in v prvem delu noči bodo krajevno še možne močne nevihte z dolgotrajnejši nalivi.

Današnja napoved Agencije RS za okolje (Arso), da bodo popoldne in ponoči krajevno možne "močne nevihte z dolgotrajnejši nalivi," so se že uresničile na Primorskem, ki jo je zajelo močno neurje. Iz Postojne že poročajo o toči, sicer pa po podatkih Arsa velja velika verjetnost, da bo ta klestila tudi v drugih delih na jugovzhodu države, rdeči alarm pa so prižgali tudi za Dolenjsko. Padavine so sicer že zajele večji del države.

Zvečer in ponoči bo občasno deževalo, sprva bodo še nevihte. Na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja. Zjutraj bo dež na severu in zahodu že ponehal. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 16, na Primorskem do 20 stopinj Celzija. Dopoldne bo dež povsod ponehal, od severa se bo postopno jasnilo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 23, na Primorskem do 26 stopinj Celzija.

ahha
Arso
Na Primorskem so se že razbesnele nevihte. Z rdečo so obarvana območja z največjo verjetnostjo nastanka toče.

točča
Arso
Verjetnost toče ob 14.20 uri