Silovito neurje z močnimi nalivi

VIDEO in FOTO: Huda ura v Prekmurju, klestila toča, voda zalivala kleti

S.R.
1. 8. 2019, 07.26
Posodobljeno: 1. 8. 2019, 08.31
Deli članek:

Vreme jo je včeraj ponoči zagodlo v Prekmurju. Razbesnela se je nevihta z močnimi nalivi, gasilci pa so morali vodo črpati z ulic in številnih kleti.

Neurje.si/B.P.
Poplavljena ulica v Veliki Polani.

V Prekmurju so morali ponoči na teren številni gasilci, saj se je na območju razbesnelo hudo neurje, ki so ga spremljale številne razelektritve in močni nalivi. 

Vse skupaj se je odvilo po 22. uri, ko je nevihta zajela občine Beltinci, Črenševci, Odranci in Puconci. Beltinski gasilci so morali vodo izčrpati iz štirih objektov, gasilci v Črenševcih samo iz enega, medtem ko je v Odrancih in Puconcih voda zalila hiši, zamašil pa se je tudi odtočni jašek, poroča uprava za zaščito in reševanje. Gasilci v Beltincih so morali prekriti tudi eno streho.

Malo pred 1. uro ponoči so na čistilni napravi v občini Turnišče doživeli izpad elektrike, pri tem pa je na ulici začela naraščati voda. Zalivanje okoliških hiš so s hitrim posredovanjem preprečili gasilci PGD Turnišče. Pri Neurje.si so na družabnem omrežju poročali še, da se je nad območjem pojavljalo veliko število strel.