Aleš Šabeder

»Kaj mi je bilo tega treba?«

Žiga Kariž
30. 6. 2019, 20.02
Deli članek:

Aktualni minister za zdravje Aleš Šabeder nam je priznal, da se večkrat vpraša, kaj mu je bilo, da se je odločil sprejeti eno najbolj nehvaležnih političnih funkcij v državi.

Sašo Švigelj
Aleš Šabeder

In kdo bi mu zameril? Že v prvih dneh njegovega ministrovanja so se nanj vsule vse težave zdravstva, ki so se nabirale več kot desetletje. Spopasti se je moral z zahtevami sindikatov in  družinskih zdravnikov ter s čakanjem nezadovoljnih državljanov. »Najprej nas je čakalo reševanje vseh teh zadev. Mislim, da smo z odprtim načinom delovanja in komunikacijo ter z dogovarjanjem s ključnimi deležniki začeli reševati najbolj pereče težave. Seveda ne bo šlo vse na kratek rok. Poskušali pa bomo rešiti najbolj akutne situacije, vse ostalo pa skladno z načrtom, ki smo si ga postavili.«

Prepričan je, da lahko največje težave reši že v tem mandatu.

V intervjuju, ki ga lahko prebrete v ponedeljkovi izdaji, nam je pojasnil, kaj meni o zdravnikih, ki so se na sodišču znašli zaradi korupcije, zakaj se še vedno ne ve, koliko ljudi je v čakalnih vrstah, in zakaj zdravniki iz tujine niso rešitev za nastale kadrovske težave.