Vetrovno

Na območju Maribora močan veter odkrival strehe in podiral drevesa

G.G./STA
7. 3. 2019, 16.09
Posodobljeno: 7. 3. 2019, 19.07
Deli članek:

Veter je največ težav in škode na širšem mariborskem območju, kjer je odkrival strehe in podiral drevesa.

meteo.si
Najmočnejši sunki vetra ob 15. uri so bili zabeleženi na severovzhodu države.

Močan veter, ki je po navedbah mariborske občine pihal tudi s hitrostjo do 80 kilometrov na uro, je v Mariboru in okolici odkril nekaj streh, podrl več dreves, poškodoval električno napeljavo in povzročil nekaj požarov. Do popoldneva so zabeležili okoli 30 prijav na različnih lokacijah, kjer je posledice pustil močan veter.

"Vse intervencijske ekipe so na delu in te lokacije tudi pokrivajo. Večinoma gre za prekrivanje od vetra odkritih streh, odstranjevanje porušenih dreves s cestne infrastrukture in z objektov ter odstranjevanje drugih nevarnosti," so sporočili z občine. Prebivalcem priporočajo previdnost v prometu, spremljanje meteoroloških obvestil ter morebitnih opozoril in informacij, ki jih posredujejo pristojne službe in organi.

Na Šobru so se ponoči zaradi neurja podrli drogovi električne napeljave in zagoreli. Dežurni delavec Elektra Maribor je odklopil napajanje, gasilci pa so drogove pogasili.

Na Pekrski cesti v Mariboru je močan veter na objektu distributerja električne energije odkril okoli 300 kvadratnih metrov strehe. Gasilci so odstranili dele pločevine, ki so nevarno viseli s strehe, počistili in preventivno pregledali okolico.

Močan veter je odkril nekaj strešnikov tudi na Osnovni šoli Janka Padežnika in na gasilskem domu v Pekrah. Na Mediču so morali gasilci dopoldne na dveh stanovanjskih objektih prekriti poškodovano streho, v Lovrencu na Pohorju pa so reševali živali iz gospodarskega poslopja, ki ga je podrl veter.

V Zgornjem Prebukovju v občini Slovenska Bistrica je drevo padlo na električne kable in obviselo nad cesto, poroča center za obveščanje.

O težavah zaradi vetra so poročali tudi iz občin Ruše, Pesnica, Hoče - Slivnica, Rače - Fram in Miklavž na Dravskem polju. Popoldne so klicali na pomoč še nižje v Podravju, med drugim v Zavrču in Markovcih.