Brzojavka

Jože gre z glavo skozi zid

P.R.
2. 2. 2019, 16.35
Deli članek:

V rubriki Brzojavka predstavljamo vidne posameznike slovenske družbe. Na zanimiv način je tokrat odgovarjal poslanec stranke LMŠ Jože Lenart.

STA
Poslanec LMŠ je močno povezan z atletiko.

Komu najbolj zaupate?

Svoji družini, ženi in otrokoma. Zgradili smo takšen odnos, da si zaupamo v dobrem in slabem ter si pomagamo. Vesel sem, da tudi v PS LMŠ gradimo takšen odnos, kar je fenomen v današnjem času.

Kateri film se vas je najbolj dotaknil?

Najraje si ogledam filme na tematiko realne zgodovine in realnega življenja. Prednost dajem domačim filmom. Če bi moral izbrati, bi izbral Cvetje v Jeseni, pisatelja Ivana Tavčarja ter režiserja in scenarista Matjaža Klopčiča. Lahko smo ponosni na našo filmsko ustvarjalnost.

Ob kateri glasbi se sprostite?

Različno od razpoloženja, vendar mi je vse bolj pri srcu moje gore list Adi Smolar. Njegove pesmi imajo bogato vsebino, njegovi nastopi so pristni in ti zleze pod kožo. Pušča nam bogate sledi.

Zadnja kazen, ki so vam jo napisali policisti, je bila …

Lansko jesen, ko sem zamenjal avto, sem odjavil starega, pustil tablice na upravni enoti in odpeljal stari avto dva kilometra do doma. Moja naivna nespametnost.

Na obisk se vam je napovedal predsednik republike Borut Pahor. Kaj bi mu skuhali?

Imela bi piknik v naravi pred hišo na vasi, kjer živim, vključil bi ga v peko. Tako bi bila sproščena za pogovor o tem, katerih tekov sva se udeležila in kdo je imel boljši čas.

Facebook
Selfi iz Dražgoš.

NK Maribor ali NK Olimpija?

Zelo sem povezan z atletiko, v kateri sem pustil sledi tudi v domačem mestu Slovenj Gradcu. V nogometu si želim, da bi delali bolj s srcem in v športnem duhu. Tako so zmage bolj pristne.

Katero nebesno znamenje vam je določil rojstni datum?

Ovna, z glavo skozi zid, veliko dosežkov, a včasih boli glava.

S katero zgodovinsko osebnostjo bi spili kavo?

Zgodovinsko gledano z Abrahamom Lincolnom, v realnosti si pa želim čim večkrat piti kavo z aktualnim predsednikom vlade Marjanom Šarcem.

Katero nadnaravno moč bi imeli?

Videti v človeka, če res verjame v to, kar govori.

Kakšen je vaš jutranji obred, preden greste v službo?

Bogat, veliko časa si vzamem. Bogat zajtrk za vso družino, zdaj sem v Ljubljani in samo zase. Če pa mi čas dopušča, grem tudi teč na grad ali Rožnik. Doma sem seveda vsako jutro poskrbel za moje živali – mačko, dva psa, ovce, kokoši, race, gosi ...