Drugi krog

V mariborskem finalu Arsenovič in Kangler

G.G./STA
18. 11. 2018, 19.52
Posodobljeno: 18. 11. 2018, 22.24
Deli članek:

Na lokalnih volitvah v Mariboru je bila gneča. Vlogo favoritov sta upravičila nekdanji župan Franc Kangler in podjetnik Saša Arsenovič.

Mediaspeed
Franc Kangler in Saša Arsenovič pred volitvami.
Za mesta v mariborskem mestnem svetu se je potegovalo 26 list, za mariborskega župana pa je bilo vloženih 18 kandidatur.

Zmaga v prvem krogu v Mariboru bi bila presenetljiva. Občanom in občankam se je ponujalo veliko število kandidatov. Po okoli 95 odstotkih preštetih najbolje kaže Saši Arsenoviču in Francu Kanglerju. Prvi je prejel dobrih 38 odstotkov glasov, drugi pa dobrih 31 odstotkov. Aktualni župan Andrej Fištravec se lahko že poslovi od drugega kroga. Prejel je le okrog 8 odstotkov glasov.

STA
Franc Kangler je zadovoljen, da so mariborski volivci očitno prepoznali delo njegove ekipe.

Kangler je zadovoljen z doseženo podporo v prvem krogu. Pravi, da so volivci očitno prepoznali njihovo delo, zato se bodo še naprej borili za uspeh tudi v drugem krogu. Trenutno še ne razmišlja o tem, kdo ga lahko podpre pred drugim krogom, bo pa vsaka podpora dobrodošla.  Posebne taktike za drugi krog ne načrtuje, vesel je, da so že v kampanji pred prvim krogom bili spoštljivi eden do drugega. Ob tem je dodal, da kljub občasnim povišanim tonom v politiki ne sme biti zamer, pač pa je treba delati naprej v dobro mesta.

"Ta teden bo naporen, opravil bom razgovore z nekaterimi političnimi strankami v Mariboru, kako se bodo odločili, pa bomo videli," je dejal Kangler in dodal: "Če nekaj obljubljaš občanom, potem pa tega ne storiš, potem moraš tudi pričakovati, da te bodo volivci kaznovali."

STA
V Arsenovičevem štabu so navdušeni.