Poziv k odhodu

Šarec Bandelliju predlaga odstop, če ne ...

T.L./STA
12. 11. 2018, 12.37
Posodobljeno: 12. 11. 2018, 13.50
Deli članek:

Predsednik vlade je očitno odločen, da je čas, da Bandelli zapusti položaj.

Bobo
Bandelli in Šarec

Na današnjem srečanju med Marjanom Šarcem in ministrom Markom Bandellijem je predsednik vlade ministra pozval k odstopu, v nasprotnem primeru bo državnemu zboru v torek predlagal njegovo razrešitev, so pojasnili v kabinetu predsednika vlade. Bandelli je srečanje s Šarcem zapustil brez besed.

Premier Marjan Šarec je kohezijskega ministra Marka Bandellija danes povabil na razgovor po tistem, ko so mediji razkrili elektronsko sporočilo, ki ga je septembra posredoval županskemu kandidatu Komna Eriku Modicu. Slednjemu je Bandelli ob kritikah tudi zažugal, da že ve, kaj pomeni nepodpora dveh resorjev, ki ju vodi SAB. Predsednica stranke Alenka Bratušek vodi ministrstvo za infrastrukturo.

Minister iz vrst SAB, ki se je pod plazom kritik znašel tudi zaradi siceršnje problematičnosti svoje komunikacije, se je zaradi neprimerne komunikacije z Modicem že večkrat opravičil. Že v nedeljo zvečer pa je Šarcu posredoval pisna pojasnila. Med drugim je navedel, da na ministrstvu zelo vestno dela, kar da lahko potrdijo tudi zaposleni. Izrazil je upanje, da bo premierja z dopisom prepričal, da se je v dopisovanju z Modicem zares spozabil, da mu je za zapisano resnično žal in da si zasluži, da se dokaže z delom na ministrstvu.

Neuradno pa naj bi na njegovem ministrstvu prihajalo do zamud pri oddaji poročila o črpanju evropskega denarja za vlado.

Bobo
Marko Bandelli

Odziv SAB

Vodstvo stranke SAB se bo o nadaljnjih korakih v zvezi s kohezijskim ministrom iz njihove kvote Bandellijem odločilo v torek. Šarec je po pogovoru z Bandellijem ministru ponudil tri možnosti: naj odstopi sam, naj počaka, da premier predlaga njegovo razrešitev, kot tretjo možnost je omenil interpelacijo, so sporočili iz SAB.

Vodstvo SAB se bo sestalo v torek ob 9.30 na stranki. Po srečanju pa je predvidena novinarska konferenca, so napovedali v prvem odzivu.

Poudarili so, da se je Bandelli opravičil za napako, pojasnilo okoliščin njegovega dopisovanja je premierju Šarcu pisno posredoval že pred srečanjem z njim. V pojasnilu je ponovno poudaril svojo zavezanost demokratičnim vrednotam, so povzeli v SAB.