Zmago Jelinčič

VIDEO: Jelinčiču po štirih mesecih mandata že grozi zapor

Mihael Korsika
5. 11. 2018, 19.29
Deli članek:

Poslanec SNS Zmago Jelinčič Plemeniti se bo moral kot osumljenec zglasiti na policiji, ki ga obravnava zaradi ostrih besed ob obisku Mednarodnega obrtnega sejma v Celju na račun članov Levice.

STA
Zmago Jelinčič bi pripadnike Levice poslal v Venezuelo.

O idiotih

"Govorili smo o teh idiotih iz Levice, ki hočejo uničiti vse tisto, zaradi česar Slovenija sploh še živi.“

Zmago Jelinčič Plemeniti

Poslanska skupina se počuti razžaljeno, saj jih je poslanec, ki je bil v preteklosti zaradi svojih besed že obsojen, označil za »idiote«, ki bi jih bilo treba izgnati v Venezuelo. Vabilo ljubljanske policijske postaje Center na pogovor, ki bi potekal 15. novembra, je Jelinčič v soboto zvečer objavil na svojem twitter računu. Če se bo sum kaznivega dejanja razžalitve potrdil, bo poslancu grozila denarna kazen oziroma do šest mesecev zapora.

Špiclji vladajočih

»Očitno imajo vladajoči svoje špiclje povsod. Dragi Slovenci, gledajo vas in vas poslušajo, ter ko je prilika, to izkoristijo in vas ovadijo ter tožijo,« se je na vabilo policije odzval Jelinčič. Ob tem je treba vendarle pojasniti, da ni šlo za Jelinčičeve besede, ki bi jih izrekel v nekem zasebnem pogovoru. Po naših zanesljivih informacijah gre namreč za videoposnetek z naslovom »Obiskal sem 51. Mednarodni obrtni sejem v Celju, kjer sem videl mnogo krasnih stvari slovenskih obrtnikov in podjetnikov, ki pa jih očitno želi vladajoča Levica zatreti«, ki ga je Jelinčič 12. septembra objavil družabnem omrežju Facebook.

»Še nekaj je bilo pomembnega. Pogovori z obrtno gospodarsko zbornico Slovenije, kjer so predsednik in njegovi člani povedali problematiko slovenske male obrti in podjetništva. Govorili smo o teh idiotih iz Levice, ki hočejo uničiti vse tisto, zaradi česar Slovenija sploh še živi. Če teh ljudi ne bo več, ne bo več Slovenije. In mislim, da bi bilo smiselno te gospode iz Levice poslati tja, kjer se počutijo najbolje, v Venezuelo,« je v prispevku povedal prvak SNS. Posnetek si je sicer do zdaj ogledalo več kot 18.000 ljudi.

STA
Zmago Jelinčič naj bi razžalil pripadnike Levice.

Žal ga mnogi kopirajo

Na spletu se je razvila pestra debata, v katero se je vključila tudi nekdanja pooblaščenka za dostop do informacij javnega značaja in pravnica Nataša Pirc Musar, ki je poslanca vprašala, ali ne bi raje bolj pazil na svoje besede. »Šel si nazaj v politiko, bolj si na očeh, bolj bi se moral zavedati, da te (žal) spet mnogi poslušajo in kopirajo. In drugi politiki celo retvitajo. Levici se da tudi drugače povedati, da nima prav,« ga je spomnila Pirc Musarjeva.