Nekateri delavci, ki jim podjetje dolguje izplačilo regresa in prispevkov, iščejo svoje pravice na sodišču. Podjetje v lasti družbe MPO Moto, ki jo obvladuje direktor Tomosa Iztok Pikl, naj bi imelo neporavnane račune tudi do dobaviteljev.

Niso imeli materiala

"Koliko je v MPO Moto še zaposlenih, ne bi mogel reči, saj so nekateri dali izredno odpoved po krivdi delodajalca in sedaj iščejo svoje pravice na sodišču," je danes povedal sekretar regijske organizacije Skei Kraško-Notranjske in Obale Sašo Ristič.

Po Rističevih besedah delavci niso dobili letošnjega regresa, plače so bile sicer izplačane, že tri mesece pa naj bi zamujalo izplačilo prispevkov. Ker ni dela, je doma med 15 do 20 zaposlenih, a Ristič ne ve, ali so na dopustu ali čakanju. Sindikat je delodajalca zaprosil za podatke, vendar odziva ni bilo.

Ristič meni, da bi se proizvodnja lahko zaustavila zato, ker delavci niso imeli materiala, da bi lahko delali, saj tudi dobavitelji materiala menda niso dobili plačanih vseh dobav.

Direktor Pikl za STA ni bil dosegljiv. Ta naj bi razmišljal o odhodu iz Kopra, kjer sedaj družba MPO Moto dela v najetih prostorih.