Iz poletja v zimo

Jutranje zmrzovanje: Logatec 0 stopinj, temperatura pa še pada

T.L.
25. 9. 2018, 07.43
Posodobljeno: 25. 9. 2018, 07.51
Deli članek:

Kljub temu, da padavin v tem tednu ne pričakujemo več, bo še nekoliko bolj mraz po nižinah predvidoma v sredo in v četrtek zjutraj.

Profimedia
Nizke temperature in megla po nekaterih kotlinah.

Res smo dočakali pravi vremenski preskok in se iz poletnih temperatur v hipu preselili v mrzlo zimo. Tako mrzlo, da po današnjih jutranjih temperaturah ne bi mogli sklepati, da smo meseca septembra. Iz Agencije za okolje (Arso) sporočajo, da da so danes zjutraj na Kredarici izmerili -7, Babnem Polju -3, Ratečah in Novi vasi -1 in v Logatcu 0 stopinj Celzija. In ni še konec: kljub temu, da padavin v tem tednu ne pričakujemo več, bo še nekoliko bolj mraz po nižinah predvidoma v sredo in v četrtek zjutraj.

Sicer pa za danes kaže, da bo vreme na Primorskem pretežno jasno, pihala bo večinoma šibka burja. Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več v vzhodnih krajih, zjutraj pa nas je po nekaterih kotlinah "pozdravila" megla. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem večinoma šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16, na Primorskem do 20 °C.

Jutri bo pretežno jasno, šibka burja pa bo popoldne ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 3, ob morju in v krajih z burjo na Primorskem od 4 do 10, najvišje dnevne od 13 do 17, ob morju in na Goriškem do okoli 19 °C.