Usoda je negotova

Velika sprememba je v zraku: v igri dva scenarija

G.G.
18. 9. 2018, 10.31
Posodobljeno: 18. 9. 2018, 10.33
Deli članek:

Do sobote nas vremenska napoved ne zanima. Sončno bo in vroče za ta čas. Kleč je v spremembi iz petka na soboto.

Profimedia
Prestaviti sobotne turnirje? Meteorologinja Veronika Hladnik vliva optimizem: »Vsekakor še ne gre obupati.«

Dejstvo je, da bo v petek območje visokega zračnega tlaka na srednjo Evropo oslabelo, hladna fronta se bo od zahoda bližala Alpam, v soboto pa se bo pomaknila proti vzhodu. »Kako izrazito se bo vreme spremenilo v soboto, pa je še težko reči,« je zapisano na straneh Agencije za okolje (Arso).

Sitni kot smo, smo poklicali na Arso, da bi nam vendarle zaupali vpogled v vremenske spremembe, ki nas čakajo konec tedna. Dežurna meteorologinja Veronika Hladnik se je strinjala z nami, ko smo »poznavalsko« ponovili, da je usoda sobote negotova. Že takoj zatem smo malce gnjavili, naj vendarle izda podrobna strokovna predvidevanja, kot povod za poizvedbo pa smo navrgli stisko organizatorjev rekreativnih teniških turnirjev po državi.

»V igri sta dva izračuna, ki sta precej različna,« je začela Hladnikova in takoj smo zastrigli z ušesi – upanje je vzplamtelo, torej še ni vse izgubljeno za izvedbo legendarnega turnirja na Vevčah! Po prvem, mračnejšem scenariju, bo fronta nad naše kraje prinesla padavine in izrazito ohladitev. Če pa bo fronta potovala severneje, bo verjetnost padavin manjša, ohladitev pa ne bo tako izrazita.

Počakajmo torej še dan ali dva, ko bodo lahko vremenoslovci z večjo gotovostjo napovedali sobotno vreme.