Japonec

To je človek, ki ga bo Elon Musk spravil na luno

B.K.
18. 9. 2018, 10.01
Posodobljeno: 18. 9. 2018, 10.07
Deli članek:

Ameriški izumitelj in poslovnež Elon Musk je oznanil, kdo bo njegova prva stranka pri turističnem preletu lune.

YouTube (SpaceX)
Jusaku Maezava

Gre za 42-letnega japonskega milijarderja po imenu Jusaku Maezava, ki se je do bogastva dokopal z lastno blagovno znamko oblačil. Pri preletu Zemljinega naravnega satelita ga bo spremljalo še šest do osem umetnikov, ki jih bo izbral sam.

Maezava se je rodil v japonski perfekturi Čiba leta 1975. Leta 1995 je kot član rockovske zasedbe Switch Style izdal prvo ploščo. Igral je bobne.

Ker je bil ljubitelj glasbe in zbiratelj zgoščenk in plošč, je ustanovil spletno prodajalno, ki pa jo je leta 1998 premaknil iz glasbenih v modne vode.

YouTube (SpaceX)
Jusaku Maezava

Znan je predvsem po blagovni znamki ZOZO – oblačilih narejenih po osebnih telesnih merah kupcev.

Maezava si lasti 36 odstotni delež donosnega podjetja. Po nekaterih ocenah je vreden kar 3 milijarde ameriških dolarjev.

Je velik ljubitelj umetnosti, po domu mu visijo originalna dela velikih umetnikov kot so Pablo Picasso, Richard Prince, Jajoi Kusama in Jean-Michel Basquiat.

»To bo nevarno. To ni sprehod po parku,« je o potovanju okrog lune dejal Musk, ki je Japonca označil za »neizmerno pogumnega.«

»Ni stoodstotno nujno, da bomo uspeli. A naredili bomo kar je v človeški moči, da poletimo takoj ko lahko in karseda varno.«