Vremensko nasilje

Pred vrati vročinske nevihte, temperature tudi do 36 stopinj Celzija

S.R.
1. 8. 2018, 09.35
Posodobljeno: 1. 8. 2018, 09.39
Deli članek:

Medtem ko zavetje klimatiziranih trgovin kupci zapuščajo opremljeni z ventilatorji, s pročelja stavb pa curlja voda, vreme nad privrženci prijetnega hladu še naprej izvaja nasilje.

Profimedia
Vreme bo še naprej neusmiljeno.

Tudi današnje vremenske razmere bodo povsem v slogu zadnjih dni. Pretežno jasno bo, popoldne bodo nastale posamezne vročinske nevihte, sporoča Agencija Republike Slovenije za okolje (Arso). Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 34 stopinj Celzija, v Vipavski dolini in na Goriškem pa se bodo povzpele tudi do 36 stopinj Celzija. V noči na četrtek se bodo zlasti nad vzhodno polovico države razširile plohe ali nevihte, ki se lahko nadaljujejo tudi v jutro. Predvsem po nižinah Primorske in v mestnih središčih bo danes in v prihodnjih dneh velika toplotna obremenitev.

Arso
Arso je za Primorsko izdal oranžni alarm.

Primorce jutri čaka povečini sončen dan, drugod po Sloveniji pa bo spremenljivo oblačno. Nastajale bodo nevihte, ki bodo pogostejše na vzhodu države. Na Primorskem bo zapihala šibka burja, drugod v notranjosti pa bo zavel vzhodni do severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 21, ob obali okoli 23 stopinj Celzija, najvišje dnevne pa od 28 do 31, na Primorskem od 32 do 36 stopinj Celzija.

V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem popoldne bodo nastajale plohe in nevihte. Soparno bo. V soboto bo sončno, verjetnost za popoldanske nevihte bo spet manjša. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem večinoma šibka burja.

Arso
Napoved za današnje popoldne.