Vevče

Janković Ljubljančanom obljubil pokrit bazen do leta 2020

K.M.
29. 7. 2018, 12.16
Posodobljeno: 29. 7. 2018, 13.30
Deli članek:

Danes je v ljubljanskih Vevčah potekal svečan podpis pogodbe, s katero je Mestna občina Ljubljana postala lastnica zemljišča, kjer je nekoč deloval eden izmed najbolj obiskanih bazenov v prestolnici.

Mare Vavpotič/M24

Po več kot desetih letih so se prebivalcem Vevč, Polja in Zaloga uresničile dolgoletne želje. Danes sta namreč po uradnem odprtju novega krožišča na Zaloški cesti pogodbo o odkupu nekdanjega kopališča podpisala župan Zoran Janković in direktor podjetja Salomon, d.o.o. Gregor Repič. Župan Mestne občine Ljubljana je ob tem obljubil, da se bo prvi skok v pokrit bazen zgodil že leta 2020. 

"Menim, da je občina naredila pravi korak k ureditvi tega prostora in upam, da bodo bazen in bazenski kompleks v največji meri uporabljali ravno lokalni prebivalci, otroci, mladina, športnice in športniki," je ob podpisu povedal direktor podjetja Salomon, d.o.o.m Gregor Repič. 

Marko Vavpotič / M24
Zoran Janković in direktor družbe Salomon, d.o.o., Gregor Repič med podpisovanjem pogodbe o prodaji zemljišča.

Marko Vavpotič / M24
Zoran Janković in Gregor Repič

Odkup bazena češnja na torti

Po prenovljeni cesti, novemu vrtcu, za katerega župan pravi, da naj bi bil najlepši v Evropi, prenovi Osnovne šole polje in številnih drugih delih na vzhodnem delu Ljubljane, bo zdaj eden izmed večjih projektov tudi bazen.

"Odkup bazena je češnja na torti vsem projektom na tem območju. Na tej točki se zahvaljujem gospodu Repiču in družbi Salomon, ki je zemljišče prodala. Cena je bila v skladu s cenitvijo, ugodna za obe strani. Računam, da bomo v drugem letu imeli gradbeno dovoljenje. Najprej začenjamo s postopkom iskanja arhitekta, ko dobimo projekt. Če bo vse po sreči, bi lahko imeli čez eno leto gradbeno dovoljenje in bazen Vevče zaključujemo v letu 2020. Poudarjam, da bo bazen zaprtega tipa, da bo imel streho in bo lahko tam celoletno kopanje, kar je velika pridobitev za ta del Ljubljane," je o načrtih za projekt povedal župan Janković. Ob tem poudarja, da več informacij o investicijah še nima. 

Marko Vavpotič / M24

"Izbor arhitekta bo pokazal, kakšen bo končni bazen. Imamo omejitev 9900 kvadratnih metrov zemljišča, bomo pa iskali dodano vrednost, moramo pa počakati na komisijo, ki bo izbrala končni projekt. Karkoli bi rekel, tudi o ceni, bi bilo prezgodaj. Dokler nimamo izvedenega razpisa, o tem težko govorim," nam je še zaupal župan.