Večni derbi

Kakšna drama v Ljudskem vrtu! Izjemen preobrat Olimpije

G.G.
19. 5. 2018, 20.33
Posodobljeno: 19. 5. 2018, 22.38
Deli članek:

V Ljudskem vrtu smo bili priča izjemno pomembni tekmi med domačim Mariborom in Olimpijo. Po prvem polčasu je bil rezultat 1:1, na koncu pa je slavila Olimpija s 3:2.

Slavje nogometašev Olimpije.

Mariborski strateg Darko Milanić je poslal na zelenico pričakovano enajsterico, z nekaterimi spremembami pa je presenetil trener Ljubljančanov Igor Biščan. Maribor je imel točko prednosti pred Olimpijo in bi si z zmago na široko odprl pot do osvojitve prvenstva. 

Že v tretji minuti pa napad Olimpije. Po Davidsonovem predložku z leve strani je z glavo streljal Čanađija, zadel Vilerja, od katerega se je žoga odbila v mrežo Mariborčanov.

V 11. minuti izvrstna akcija domačinov. Milec je prodrl po desni strani, izmenjal dvojno podajo, nato pa še izvrstno podal Zahoviću, ki se je znašel sam pred vratarjem Ivačičem in žogo z natančnim strelom poslal za njegov hrbet.

V nadaljevanju prvega polčasa je več podaj spletla Olimpija, Maribor pa je bil kanček konkretnejši in večkrat ogrozil gol nasprotnika.

Luka Zahovič je dosegel dva zadetka.

V drugem polčasu je bolje začela Olimpija. Po nizkem predložku Štigleca je Abass "snedel" na nogo nastavljeno žogo Kronavetru. Že nekaj minut kasneje, v 52. minuti, je Tavares mojstrsko podal visoko žogo v kazenski prostor, Zahović se je izmaknil Apau, ustrelil z glavo in žoga se je od nesrečnega Apaua odbila v mrežo. Vodstvo Maribora 2:1.

Olimpija je morala doseči zadetek. V 60. minuti je bil blizu Abass. Z roba kazenskega prostora je nameril, Handanović pa je s panterskim skokom žogo frcnil v stičišče vratnice in prečke. V 72. minuti protinapad Olimpije. Abass je izvrstno podal Saviću, ta je zaobšel Handanovića, ki je podrl Olimpijinega igralca. Z bele točke je bil natančen Kronaveter.

Minuto pred koncem je Štiglec poslal predložek v kazenski prostor, najvišje je skočil Vombergar in streljal - Handanović pa ni najbolje posredoval in Olimpija je prišla v vodstvo s 3:2. Pred tem, v 80. minuti, je imel po podaji Zahovića sijajno priložnost Mešanović, a je slabo streljal in zadel le vratnico. V izdihljajih tekme je v gneči pred vrati Olimpije žoga trčila v vratnico, ni pa hotela v mrežo. 

Velika zmaga za Olimpijo, ki ima zdaj odprto pot do naslova prvaka. Do konca mora (le) še zmagati v preostalih dveh tekmah.