Največ možnosti za krajevne padavine je v torek in četrtek, nato pa spet kaže na vreme, ki bo omogočalo aktivno preživljanje prostih dni.

Kot je dejala za STA povedala dežurna meteorologinja Veronika Hladnik, so v zadnjih dneh povprečne temperature za vsaj pet do osem stopinj Celzija nad običajnim povprečjem. "Najvišje temperature so bile te dni res zelo visoke za april, saj so presegle 25 stopinj Celzija. V Črnomlju smo v nedeljo namenili celo 30,1 stopinje, kar je za ta čas izjemna temperatura," je dejala meteorologinja.

Letošnji april je tudi glede na tridesetletno povprečje okoli tri stopinje toplejši od običajnih, podobno vreme pa bo vztrajalo tudi do konca meseca. Po njenih besedah so bili sicer vsi štirje prvi letošnji meseci izven povprečja, januar in april sta bila tako toplejša, februar in marec pa precej bolj hladna.

Danes se bo še nadaljevalo zelo toplo vreme, bodo pa predvsem na severovzhodu države nastale plohe, popoldne tudi posamezne nevihte. Krepil se bo jugozahodni veter, najvišje dnevne temperature pa bodo vztrajale med 23 in 29 stopinj.

Največ možnosti za krajevne padavine bo v torek, ko bo prehodno zapihal severovzhodni veter, na Primorskem pa šibka burja. Po večinoma sončni sredi bo oblačnost v četrtek spet naraščala. Sredi dneva in popoldne se bodo od severa pričele pojavljati padavine, deloma plohe in nevihte.

Temperature bodo po besedah Hladnikove nekoliko padle na bolj normalne za ta letni čas, kot za zdaj kaže pa bo vreme ugodno tudi za vse načrtovane izlete v času praznikov. Vsaj za zdaj kaže, da je od petka do ponedeljka zelo majhna verjetnost za kakšne padavine, tudi temperature bodo še vedno med 20 in 25 stopinj.

Kakšne večje vremenske spremembe tako po besedah dežurne meteorologinje za zdaj ni pričakovati. Le petek bo po četrtkovih padavinah nekoliko hladnejši, med 15 in 20 stopinj, a bo prehodna ohladitev zgolj enodnevna in že v soboto je spet pričakovati toplejše vreme. Tudi za naprej pa kakšnih večjih sprememb še ni na vidiku.