Ribiči iz Chioggie

Zasačili so jih, ko so lovili "hrvaške" ribe

G.G./STA
1. 3. 2018, 16.25
Posodobljeno: 1. 3. 2018, 16.27
Deli članek:

Hrvaški policisti so tokrat v svojem morju zasačili italijanske ribiče.

STA
Hrvaški ribiči bodo nove kazni nesli na hrvaško policijo, ki jih bo posredovala ljubljanskem odvetniku hrvaških ribičev.

Ribiči iz Chioggie so menda vrgli mrežo v hrvaškem morju. Zasačili so jih hrvaški policisti in na ladji našli nekaj več kot 17 kilogramov rub in školjk. 

Sodišče za prekrške v Umagu je šesterici italijanskih ribičev zaradi kršitve hrvaške meje in zakona o morskem ribištvu naložilo plačilo približno 60.000 kun (8000 evrov) kazni. Ribiči so morali plačati še stroške sodišča in policijskega plovila.  Sodišče je naložilo tudi zaplembo ribiške opreme z ladje ter celotnega ulova. 

Več kot polovico denarne kazni bo moral plačati kapitan ribiške ladje Vega, ki pluje pod italijansko zastavo. Kapitanu so zaradi nezakonitega ribolova in zaradi škode, ki jo je povzročil v hrvaškem morju, naložili plačilo kazni v skupni vrednosti 3175 evrov.

Poleg tega bo moral kapitan plačati še 1080 evrov zaradi nezakonitega prehoda meje, medtem ko so bili zaradi enakega prekrška posamezni člani posadke kaznovani s po 540 evrov denarne kazni.