Pomoč

Študenti obdarili družino v stiski

R.T.
3. 1. 2018, 08.54
Posodobljeno: 3. 1. 2018, 09.03
Deli članek:

Z akcijo Dobrodelna škatlica so študenti Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani zbrali potrebščine in denarna sredstva za družino v stiski.

Študenti NTF
Družina se je zahvalila za pomoč.

Decembra je Študentska organizacija Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije Šiška organizirala svojo prvo humanitarno akcijo, ki so ji nadeli ime Dobrodelna škatlica. Zbirali so igrače, higienske pripomočke, šolske potrebščine, hrano z daljšim rokom trajanja in denarne prispevke (več kot tisoč evrov) za slovensko družino, ki se je znašla v stiski.

Organizirali so tudi dobrodelno kegljanje, od katerega so vstopnino namenili družini. Končni nabor prispevkov, ki so jih darovali tako študentje omenjene fakultete kot drugi zunanji obiskovalci, je vse zelo presenetil. Za konec so študenti zbrane potrebščine družini prinesli kar sami, česar se je mamica treh otrok še posebej razveselila in svojo hvaležnost izrazila v posebnem pismu.

»Predragi študentje Naravoslovnotehnične fakultete; ne vem kaj naj rečem, kako naj se vam vsem zahvalim za to, da ste stopili skupaj in nam pomagali. Iskrena hvala je premajhna zahvala za vse to, kar ste darovali, kupili in zbrali za našo družino.«