Pogodbi se v vsebini ne prekrivata

Pogodba z Magno Steyr: podjetje se je zavezalo, da bo ustvarilo najmanj 1.000 delovnih mest. Če ne, ...

J.P.
24. 10. 2017, 13.00
Posodobljeno: 24. 10. 2017, 13.00
Deli članek:

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo razkriva nekaj ključnih vsebinskih poudarkov iz obeh pogodb.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Prejšnji torek so Pogodbo o izvedbi strateške investicije na razvojnem območju z Očino Hoče-Slivnica podpisal Republika Slovenija, Magna Steyr, Občina Hoče-Slivnica in Magna Metalforming AG. V imenu države je pero vihtel minister Zdravko Počivalšek.

Prva ...

Podjetje se je s pogodbo zavezalo, da bo v roku 10 let od sklenitve pogodbe investicija na razvojnem območju presegla vrednost 100.000.000 evrov in na območju omenjene občine ustvarila najmanj 1.000 delovnih mest. Če v petih letih ne začne z vzpostavitvijo investicije, je Republika Slovenija upravičena do pogodbene kazni, ki znaša maksimalno 5.000.000 evrov – plačilo je zavarovano s poroštvom Magne Metalforming AG. Na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo so še poudarili, da pogodba ne obremenjuje proračuna Republike Slovenije.

... in druga

Istega dne je bila podpisana tudi Pogodba o dodelitvi finančne spodbude za investicijski projekt – podpisali o jo ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Magna Metalforming AG in Magna Steyr. Z njo so sklenili sledeče:

"- Pogodba je bila podpisana med Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, MAGNA Metalforming AG in Magna Steyr, avtomobilski dobavitelj d.o.o.
- S pogodbo se podjetje zavezuje, da bo prejeta sredstva namenilo za izgradnjo novega objekta za lakirnico avtomobilske karoserije, vključno s podporno infrastrukturo. Projekt bo predvidoma končan do konca oktobra 2019 ter hkrati dosegel vrednost investicije najmanj v višini 146.400.000 evrov, s projektom pa bo podjetje ustvarilo novih 404 delovnih mest.
- Za investicijski projekt bo investitor od RS prejel 18.609.080 evrov.
- Če podjetje ne konča dogovorjenih del ali pa vrednost izkazanih stroškov doseže 75 % ali manj od dogovorjene višine investicije lahko ministrstvo zahteva vračilo finančne spodbude v celoti. Če višina stroškov presega 75 % dogovorjenega zneska investicije pa ministrstvo zahteva vračilo sorazmernega deleža finančne spodbude.
- Pogodba je zavarovana z brezpogojno bančno garancijo plačljivo na pisni prvi poziv."