Podpisi

Marjanu Šarcu je uspelo, zdaj gre v Ljubljano

T.L.
31. 8. 2017, 10.56
Posodobljeno: 31. 8. 2017, 10.58
Deli članek:

Zbral je dovolj podpisov za predsedniško kandidaturo.

Bobo
Šarec je zbral dovolj podpisov.

Kamniškemu županu Marjanu Šarcu je uspelo: zbral je dovolj podpisov za vložitev kandidature na oktobrskih predsedniških volitvah.

"Z veseljem vam sporočam, da smo zbrali dovolj podpisov za formalno vložitev kandidature. Seveda pa bomo podpise podpore zbirali še v naslednjih dneh. Tudi v nekaterih krajih, kjer nas doslej ni bilo. Hvala vsem prostovoljkam, prostovoljcem in vsem, ki ste mi zaupali svoj podpis! Ljubljana, prihajamo!" je zapisa na facebooku.

Z zbiranjem podpisov nadaljuje, napoved kandidature pa bo, kot je pojasnil za STA, vložil kmalu. Šarec je tako prvi od potencialnih kandidatov, ki je zbral dovolj podpisov državljanov za predsedniško kandidaturo. Sicer nekateri, ki želijo kandidirati, podpise že zbirajo oziroma bodo z zbiranjem začeli v prihodnjih dneh. Med njimi je tudi aktualni predsednik republike Borut Pahor, ki želi na volitvah nastopiti kot neodvisni kandidat in tako potrebuje 5000 podpisov, bo pa danes za podporo zaprosil tudi stranko SD. Podpore SD si želi tusi Janko Veber, ki je včeraj sporočil, da bo kandidiral, če ga stranka podpre. Tudi o tem bo SD odločal danes. 

Podpise med drugim zbirata tudi veleposlanik v Skopju Milan Jazbec ter pesnik, dramatik, režiser in igralec Andrej Rozman - Roza.

Medtem iz večine parlamentarnih strank svoje odločitve glede lastnih kandidatov ali podpore drugim še niso sporočili. Kot poroča STA, so v NSi naznanili, da bo njihova predsednica Ljudmila Novak na volitvah nastopila kot kandidatka stranke s podpisi poslancev, zato podpisov državljanov ne potrebuje. Potrebujejo pa jih kandidati zunajparlamentarnih strank in neodvisni kandidati.