Dobrodelna akcija

Pomagajmo: Katja je ostala slepa

P.K.
4. 8. 2017, 07.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Pomagamo slepi Katji in njeni mami Merimi.

Profimedia
Družine so bralcem, ki jim pomagajo v okviru akcije, zelo hvaležne.

Dobrodelna akcija, v kateri naš časnik pomaga slovenskim družinam, ki imajo otroke s posebnimi potrebami, še poteka. Ta teden se ji priključuje še družina iz Primorske.

Z majem smo začeli dobrodelno gibanje, v okviru katerega poskušamo skupaj z vami, dragi bralci, olajšati vsakdan tistim družinam, ki so pristale v težjih življenjskih razmerah.

osebni arhiv
Katja iz Gabrovice pri Črnem Kalu je zelo družabna in zgovorna oseba.

Z vašimi donacijami prek SMS-sporočil, nakazili poljubne vsote na poseben tekoči račun ali z udeležbo na dobrodelnem teku, ki bo 23. septembra na Bledu, jim bomo olajšali premagovanje vsakodnevnih izzivov in z njimi povezanih stroškov.

23. septembra bo osrednji dogodek v okviru humanitarne akcije – dobrodelni športni dan, ki bo potekal na Bledu.

Družinam, med katere bomo razdelili zbrana finančna sredstva, se ta teden priključujejo tudi Čehovi iz Gabrovice pri Črnem Kalu. Gre za Merimo in njeno hčerko Katjo. Ta se je rodila slepa, naglušna in s hipotonijo. »Njeno stanje je posledica predčasnega rojstva, zaradi česar nekateri njeni možganski centri niso bili prav razviti,« pojasni Merima Čeh.

Kako lahko pomagate
Z SMS-vsebino KROG5 na 1919 lahko donirate 5 evrov. Odprt je tudi TRR: SI56 0510 0801 5311 248. Namen nakazila: Dobrodelni dan Novice Svet24, sklic: CHAR in potem 00 2017 – datum nakazila.

Težka leta

Pove, da se je močno borila za hčerin razvoj; ogromno energije in tudi denarja je vložila v to, da je Katja, ki je danes stara 35 let, to, kar je. »Dolgo časa smo jo kot otroka vozili v Beograd na posebne terapije, s katerimi smo uspešno odpravili naglušnost, tudi shodila je pri šestih letih. Z vidom pa nismo mogli narediti veliko. Ostala je slepa,« pravi. Da je hčerki lahko omogočila draga zdravljenja, je morala hoditi v tri službe.

Danes je Merima upokojenka z ne prav visoko pokojnino. S Katjo sta sami. »V situaciji, v kakršni sva, se morava znajti. Ni druge. Sva pogumni, optimistični, to nama je pomagalo skozi leta,« je iskrena Merima Čeh, ki bi ji pomoč, ki bi jo prejela v naši akciji, še kako prav prišla.