Pomoč v stiski

Za svojega sina bi naredila vse

pk
20. 7. 2017, 21.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V okviru naše dobrodelne akcije, ki poteka čez poletje, bomo pomagali tudi mamici Neli in njenemu sinčku, ki prihajata iz Gorenjske. Fantek nujno potrebuje zdravljenje.

osebni arhiv
Dobrovoljen in živahen Aljan skupaj z mamico Neli.

S pomočjo vas, dragi bralci, bo naš časopis pomagal več družinam, ki imajo otroke s posebnimi potrebami. 

Denarne donacije že lahko prispevate, in sicer na posebej za ta namen odprt tekoči račun ali prek SMS-sporočil. Septembra pa nastopi vrhunec humanitarne akcije – dobrodelni dan. Ta se bo zgodil 23. septembra na Bledu. Tudi tega dne bomo še zbirali sredstva.

Trudita se

Kako lahko pomagate družinam

Z SMS-vsebino KROG5 na 1919 lahko donirate 5 evrov. Odprt je tudi TRR: SI56 0510 0801 5311 248. Namen nakazila: Dobrodelni dan Novice Svet24, sklic: CHAR in potem 00 2017 – datum nakazila.

Finančni izkupiček od celotne akcije bomo letos namenili tudi Neli Tejlor z Jesenic in njenemu sinčku, šest let staremu Aljanu. Dečku so pri treh letih diagnosticirali avtizem, tako da ima fantek precej težav, posebno pri komunikaciji in čustvovanju.

»Najhuje je, ker Aljan ne govori. Tako se morava sporazumevati na drugačne načine. Rada bi, da bi spregovoril. Sploh ko ga kaj boli in joče, si želim, da bi lahko povedal, kaj ga tare,« iskreno željo izpostavi njegova mamica.

Stremita k izboljšanju

Osrednji dogodek v okviru humanitarne akcije – dobrodelni dan, bo 23. septembra potekal na Bledu.

Živita sama, Neli tudi nima službe, zato težko shajata. Ker bi fantek potreboval zdravljenje, jima bo pomoč, ki jo bosta deležna kot sodelujoča v naši akciji, še kako prav prišla. »Najprej morava z Aljanom opraviti nekaj plačljive diagnostike, potem pa se začne dvoletno zdravljenje, ki vključuje dietno prehrano za avtiste, ki ni poceni, in posebne kapljice. Tudi te so zelo drage; za en mesec kapljic bom odštela 300 evrov,« razloži, upajoč, da jima bomo lahko pomagali. »Za sinčka bi naredila vse,« nam ganjena zaupa in se zahvaljuje bralcem našega časopisa za vso pomoč.