Kruto in nevarno

Muci Pujsi bodo tačko najverjetneje amputirali

Gabrijel Toplak
28. 5. 2017, 08.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Iz pasti tik ob cesti v vasici Janeževa Gora so rešili hudo poškodovano muco. Kaznivo dejanje obravnava tudi policija, ki doslej takega primera še ni imela, a sumijo, da to ni osamljen primer.

Facebook
V past se je ujela muca po imenu Pujsa.*

Ne samo sprehajalci, tudi nekateri prebivalci Janževe Gore v občini Selnica ob Dravi so v strahu. Še posebej ker je društvo AniMa – Animals Matter na družbenem omrežju delilo objavo z naslovom Selnica ob Dravi, Janeževa Gora, pozooooooor! Ljudi so želeli opozoriti, da so na delu brezsrčneži.

VANJO LAHKO STOPI TUDI ČLOVEK

Past je bila nastavljena na zasebnem zemljišču, v travi, le kakšen meter od ceste, ki vodi proti cerkvi, po kateri dnevno hodijo številni ljudje.

»V nevarnosti niso samo živali, temveč tudi otroci in odrasli. Izvedeli smo, da so dobri ljudje rešili mačko, ki se je ujela v past, ki so jo nastavili zlobni ljudje. Na srečo je poškodba zunanja, ne vemo pa, kako je z vezmi, več izvemo v četrtek,« so povzeli objavo lastnice, ki je dodala, da naj bi bila past nastavljena tako, da bi vanjo lahko stopil tudi človek. Vesna Malek, članica te skupine, ki je včeraj s poškodovano muco obiskala veterinarja, pa je dejala, da ji bo treba tačko najverjetneje amputirati. »Dogodek se je zgodil ob cesti v Janževi Gori, ki vodi proti cerkvi in po njej hodijo ljudje. Past je bila na zasebnem zemljišču, v travi in le meter od ceste,« je pojasnila Malekova, ki je obiskala lastnike tega zemljišča, ti pa o pasti niso vedeli ničesar.

ISKANJE NEZNANEGA STORILCA

Ko bo policiji uspelo izslediti neznanega storilca, ga bodo ovadili pristojnemu tožilstvu zaradi suma storitve kaznivega dejanja mučenje živali.

Z dogodkom je seznanjena tudi policija, je potrdil Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Maribor. »Policisti so bili v ponedeljek zjutraj obveščeni, da je neznanec med 20. in 22. majem v Selnici ob Dravi nastavil kovinsko past za živali, v katero se je ujela žival. Osebi, ki sta jo rešili iz pasti, sta o tem obvestili policijo. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in začeli aktivnosti za izsleditev neznanega storilca, da ga ovadijo pristojnemu tožilstvu zaradi suma storitve kaznivega dejanja mučenje živali,« je pojasnil Šadl in sklenil, da policisti doslej takega primera niso obravnavali, sumijo pa, da to ni osamljen primer.