Angel smrti

Čisto zlo: Bo osumljena za smrt 60 novorojenčkov odkorakala na prostost?

S.R.
27. 5. 2017, 21.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Nekdanja medicinska sestra Genene Jones, ki jo sicer sumijo umora 60 novorojenčkov, je bila danes, 30 let po obsodbi za umor dojenčice, obtožena še za umor 11-mesečnega dojenčka.

Texas department of criminal justice
Genene Jones ali "angel smrti".

Zoper Genene Jones so vložili obtožnico, da je leta 1981, eno leto pred umorom deklice Chelsea McClellan, 11 mesecev staremu Joshuaju Sawyerju vbrizgala smrtonosno dozo dilantina. Jonesova je bila za umor malčice takrat obsojena na 99 let zapora, vendar bo zaradi pravne vrzeli marca naslednje leto morda izpuščena na prostost. Po zakonodaji, ki je veljala na dan obsodbe, se ji je lahko kazen na podlagi dobrega vedenja znižala.

»Čisto zlo«

Jonesova, ki so jo mediji poimenovali »angel smrti«, je bila kmalu po prvi obsodbi obsojena še za drug zločin, saj naj bi smrtonosni odmerek vbrizgala še enemu otroku, ki pa je na srečo preživel. Nekdanjo medicinsko sestro sicer sumijo, da je konec sedemdesetih in na začetku osemdesetih let prejšnjega stoletja umorila 60 novorojenčkov.

Okrožni tožilec Nico LaHood je razkril, da so Jonesovo, ki jo je opisal kot »čisto zlo«, dve leti po začetku nove preiskave zdaj obtožili za umor 11-mesečnega dojenčka. Na tiskovni konferenci je povedal, da je prepričan v trdnost njihovih dokazov. »Prizadevali si bomo, da bo odgovarjala za vsakega otroka, ki mu je Jonesova s svojimi dejanji ukradla življenje,« je dodal.

Jonesova je trenutno zaprta v ženskem zaporu v mestu Gatesville v teksasu.