Starši pozor!

Mladostniki so podlegli srhljivi seksualni igri!

ss
27. 5. 2017, 19.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Med najstniki na Balkanu se menda širijo nove vrste perverzij. Srbski mediji poročajo o igri, ki je postala prava senzacija na osnovnošolskih in srednješolskih zabavah.

Profimedia
Srbski mediji poročajo o igri, ki je postala prava senzacija na osnovnošolskih in srednješolskih zabavah.

Seksualna igra »pisane zapestnice«, kot se imenuje, pa predvsem staršem in učiteljem povzroča obilo skrbi.

 Igra »pisane zapestnice« največ skrbi povzroča staršem in vzgojiteljem. 

»Dekle si na roko da zapestnico določene barve in roko skrije za hrbet. Fant nato ugiba, kakšne barve je zapestnica, in če ugane, dobi od dekleta nagrado, ki je določena z barvo zapestnice. Mladi počno to drug pred drugim. Rumena ali zlata barva pomeni objem, zelena je barva, ki določa spolni odnos, bela pomeni drgnjenje po določenem delu telesa, modra je barva za oralni seks, rdeča za ples v krilu, vijoličasta pa za poljub,« je za spletni Kurir povedal eden od sodelujočih najstnikov.

Med urbanim mitom in resnico

Oglašajo se tudi različni strokovnjaki, ki opozarjajo, da se mladi sploh ne zavedajo, kakšne posledice lahko takšna zabava pusti na njihovem duševnem zdravju. »V svoji praksi sem že večkrat slišala za takšne in drugačne spolne igrice, ki se jih gredo najstniki na zasebnih zabavah, nisem pa čisto prepričana, ali gre za urbane legende ali resnico. Zagotovo pa današnja mladina spolnost pogosto začne raziskovati prezgodaj in neredko se seksa lotijo brez čustev, kar je neke vrste nasilje,« je za Kurir povedala Jasna Janković, predsednica učiteljskega sindikata v Srbiji.

arhiv Svet24
Vsaka barva zapestnice ima svoj pomen ...

Zaznamovani za vse življenje 

Igra s pisanimi zapestnicami sicer ni nič novega, o njej so v preteklosti poročali tudi tuji, zahodni mediji.

Ob tem je Jankovićeva dodala, da so tisti, ki v igrah ne želijo sodelovati, izobčeni in povrženi takšnim in drugačnim pritiskom tistih, ki sodelujejo. »Tisti, ki sodelujejo, pa tudi tisti, ki samo opazujejo, ostanejo zaznamovani za vse življenje. Vprašanje je, kako bodo videti njihove zveze in družine, ko bodo odrasli,« je še dejala.

Na Balkanu nič novega

Opisana igra s pisanimi zapestnicami sicer ni nič novega, o njej so v preteklosti poročali tudi tuji, zahodni mediji, naši viri v Sloveniji pa pravijo, da dvomijo, da se kaj takšnega res dogaja, češ da obstaja dovolj drugih, bolj modernih poti do seksa.