Če se boste odpravili po avtocesti A1, ki teče mimo Zagreba do Splita in vse do Ploč, boste naleteli na oviro v predorih Mala Kapela, Brinje in Sveti Rok. Tam zaradi obnovitvenih del poteka promet po le eni predorski cevi dvosmerno. Zaradi vzdrževalnih del poteka dvosmerni promet po enem pasu v smeri Zagreba tudi med Karlovcem in Jastrebarskim.

Med Zagrebom in Macljem

plastenka
Profimedia

TEKOČINA
Če se odpravljate na daljšo pot, predvidevajte, da lahko pride do daljših zastojev. Sploh v poletnih mesecih je zato dobro, da imate ob sebi vedno nekaj tekočine.

Promet je urejen po enem voznem pasu dvosmerno tudi na avtocesti med Macljem in Zagrebom (A2), zaradi del med krajema Jankomir in Zaprešići ter med krajema Sveti Križ Začretje in Krapina.

Če se odpravljate na dopust v notranjost Hrvaške ali načrtujete pot naprej proti Bosni in Hercegovini ter boste izbrali odsek A3, boste nekaj več potrpežljivosti potrebovali v kraju Kutina.

Tam poteka promet dvosmerno na območju krajev Kutina–Ilova in Kutina–Novski, zaradi gradnje novega vozišča v kraju Lipovljani ter med krajema Popovača in Križ v smeri Zagreba. Zaprta sta vozni in odstavni pas.  

Dela tudi na vzhodu in zahodu

STRPNO ZA VOLANOM
Na pot se vselej odpravite spočiti in naspani. Bodite strpni do sovoznikov in upoštevajte prometno signalizacijo.

Avtocestni odsek A4, ki poteka med Goričanom in Zagrebom, je zaprt na priključku Kraljevečki Novaki, iz smeri Sesveta in Dolgo Selo (vzhod) v smeri vožnje proti Ivanji Reki zaradi gradnje novega cestišča. Na avtocestnem odseku A6, ki poteka na relaciji Zagreb–Reka in ki bo v prihodnjih mesecih eden najbolj obremenjenih, potekajo obnovitvena dela med krajema Orehovica in Čavle, na viaduktu Svilno. Tam je urejen promet po enem voznem pasu dvosmerno, zaradi česar prihaja do občasnih zastojev. Na avtocestnem odseku A7, ki poteka na relaciji Rupa–Križišće, pa je zaprta cesta med krajema Dragi in Sveti Kuzem v obe smeri, obvoz je urejen.