Prekinjena seja

O domnevno spornem vodstvu enkrat drugič

ss
21. 5. 2017, 13.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Odbor DZ za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je obravnavo problematike imenovanja vodstva družbe Slovenski državni gozdovi preložil na eno od prihodnjih sej.

Bobo
Sedež družbe Slovenski državni gozdovi v Kočevju

Po enourni razpravi se je namreč izkazalo, da vlada še ni pripravila odgovorov na sklepe odbora z marčne seje, zato je je predsednik odbora Tomaž Lisec (SDS) sejo prekinil.

sds.si
Predsednik odbora DZ za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Tomaž Lisec

Nadzorni svet družbe Slovenski državni gozdovi je aprila za glavnega direktorja imenoval Zlatka Ficka, za direktorja, odgovornega za finance, pa Dejana Kaisersbergerja. »V medijih je bilo zaslediti, da zna biti imenovanje glavnega direktorja Ficka sporno, tako zaradi neizpolnjevanja zakonskih pogojev kot konfliktnosti kandidata,« je v imenu predlagateljev dejal Lisec.

Vlada še ni opravila »domače naloge«

Dolenjski list
Prvi mož SiDG Zlatko Ficko

Poslanci SDS so sklic seje odbora zahtevali, ker se želijo podrobneje seznaniti s postopkom imenovanja družbe Slovenski državni gozdovi ter vlado pozvati k prevetritvi postopka, v primeru ugotovljenih nepravilnosti pa pričakujejo razrešitev poslovodstva, imenovanje začasnega poslovodstva in ponovitev kadrovskega postopka. Vendar do glasovanja o tem sklepu ni prišlo, saj je Lisec nadaljevanje seje prestavil na poznejši čas, potem ko so ugotovili, da vlada v DZ še ni posredovala odgovorov na sklepe s seje odbora izpred dveh mesecev, na kateri so prav tako obravnavali problematiko poslovanja družbe s sedežem v Kočevju, ki je bila ustanovljena lani spomladi in je ob ukinitvi koncesij 1. julija v upravljanje prevzela 255.000 hektarjev gozdov v lasti države.

Prepričani, da so izbrali pravega

Predsednik nadzornega sveta Pavel Brglez je sicer pred tem pojasnil, da se je na razpis za mesto glavnega direktorja prijavilo 15 kandidatov, za mesto direktorja za finance pa devet. Na podlagi predloženih programov dela in po opravljenih razgovorih so izbrali Ficka in Kaisersbergerja. »Odločili smo se po tehtni obravnavi in ob prepričanju, da izbiramo pravega,« je dejal.